Orkaitėje kepta kiauliena su bulvėmis – tiesiog apsivalgymas

2019 m. lapkričio 13 d. 11:18
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Kad man patinka gaminti patiekalus, prie kurių nereikia „tupinėti“, mano puslapio sekėjai, matyt, jau pastebėjo.
Daugiau nuotraukų (2)
Tad ir šįsyk pagaminau visą skardą kiaulienos su bulvėmis. Tiesiog apsivalgymas!  
Visa esmė, kad kiaulienos mėsą reikia užmarinuoti ryte arba iš vakaro, tuomet patiekalas bus ne tik daug greičiau pagamintas, bet ir daug skanesnis, mėsa bus sultinga, minkšta, o svarbiausia – labai skani.
O dabar prie recepto.
Orkaitėje kepta kiauliena su bulvėmis
Reikės:
  • 1 kg kiaulienos mėsos (naudojau sprandinę ir šoninę),
  • kiaulienos prieskonių,
  • raudonosios aitriosios paprikos miltelių,
  • česnako granulių,
  • Vorčesterio padažo,
  • sojų padažo,
  • pipirų ir druskos,
  • bulvių, 
  • bulvių priekonių,
  • česnako skiltelių.
Kaip gaminti
Kiaulienos mėsą pagardinau recepte išvardintais prieskoniais, supyliau sojų ir Vorčesterio padažo po 2-3 v. š. ir uždengusi palikau per naktį marinuotis šaldytuve.
Bulves supjausčiau kiek mažesniais gabaliukais, pasūdžiau, pagardinau bulvių prieskoniais, užpyliau šlakelį aliejaus ir išmaišiau.
Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudėjau bulves, mėsą, česnako skilteles (neluptas) ir pašoviau kepti į orkaitę.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 35-40 min.
Skanaus!
Kiaulienareceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.