Tad ir šįsyk pagaminau visą skardą kiaulienos su bulvėmis. Tiesiog apsivalgymas!
Visa esmė, kad kiaulienos mėsą reikia užmarinuoti ryte arba iš vakaro, tuomet patiekalas bus ne tik daug greičiau pagamintas, bet ir daug skanesnis, mėsa bus sultinga, minkšta, o svarbiausia – labai skani.
O dabar prie recepto.
Orkaitėje kepta kiauliena su bulvėmis
Reikės:
- 1 kg kiaulienos mėsos (naudojau sprandinę ir šoninę),
- kiaulienos prieskonių,
- raudonosios aitriosios paprikos miltelių,
- česnako granulių,
- Vorčesterio padažo,
- sojų padažo,
- pipirų ir druskos,
- bulvių,
- bulvių priekonių,
- česnako skiltelių.
Kaip gaminti
Kiaulienos mėsą pagardinau recepte išvardintais prieskoniais, supyliau sojų ir Vorčesterio padažo po 2-3 v. š. ir uždengusi palikau per naktį marinuotis šaldytuve.
Bulves supjausčiau kiek mažesniais gabaliukais, pasūdžiau, pagardinau bulvių prieskoniais, užpyliau šlakelį aliejaus ir išmaišiau.
Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudėjau bulves, mėsą, česnako skilteles (neluptas) ir pašoviau kepti į orkaitę.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 35-40 min.
Skanaus!