Padažui pagardinti galite papildomai įdėti pievagrybių.
Kai norisi greičiau paruošiamo padažo, kartais tiesiog pasikepinu šoninės su svogūnu ir uždedu ant skrylių kartu su grietine.
Skrylius taip pat galite pagardinti mėgstamais prieskoniais.
Skryliai
6 porcijoms reikės (matavimui naudojama 250 ml stiklinė):
- 3 stiklinių miltų;
- 1 stiklinės vandens;
- 1 kiaušinio;
- 1/4 arb. š. druskos.
Padažui:
- 1 stiklinės neriebios grietinėlės;
- 150 g šoninės;
- 1 didelio svogūno;
- žiupsnio druskos ir juodųjų pipirų.
Gaminimas
1. Kiaušinį išplakame su 1/4 arb. š. druskos, įpilame vandenį, išmaišome. Po to supilame pusę miltų, maišome šluotele arba šakute, tada supilame likusią dalį miltų. Kai tešla sunkiai maišosi, pradedame minkyti rankomis. Minkome, kol tešla nebelimpa prie rankų.
2. Tešlą padaliname į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame į maždaug 2-3 mm storio apskritimą, jį supjaustome į mažus, rombo formos gabalėlius. Gabalėlius sudedame ant miltuotos lėkštės ar pjaustymo lentelės. Taip paruošiame visus skrylius.
3. Puode užverdame vandenį su trupučiu druskos. Pamažu sudedame pusę skrylių. Verdame apie 10 min., kol skryliai suminkštėja. Po to išverdame kitą pusę skrylių. Arba galima visus skrylius virti viename dideliame puode.
4. Padažas – šoninę supjaustome mažais gabalėliais, sudedame į keptuvę ir kepiname apie 3 min. ant vidutinės ugnies. Svogūną nulupame, supjaustome mažais kubeliais, sudedame į keptuvę kartu su šonine. Kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Tada supilame grietinėlę, išmaišome padažą, pagardiname druska, pipirais ir kaitiname apie 1 min. ant silpnos ugnies vis pamaišydami, kol padažas šiek tiek sutirštėja.
5. Skrylius išgriebiame iš vandens, sudedame į lėkštes, užpilame padažu ir patiekiame.
Skanaus!