Receptas itin paprastas, o rezultatas – puikus. Saldžiosios bulvės (arba batatai), migdolų miltai, tapijoka, aliejus ir prieskoniai.
Natūraliai saldūs, bet tobulai tinka su sūriais priedais – užtepėlėmis, sriuba, sūriu, salotomis.
Aš papildomai beriu druskos dribsnių, džiovintų rozmarinų, čiobrelių, česnakų granulių. Prieskonių mišinys „Za’atar“ čia tobulai tinka, taip pat ciberžolės, sezamai, kanapių sėklos.
Tapijoką galima keisti paprastu krakmolu arba miltais.
Tekstūra šie krekeriai primena sausainius, tad vaikams galite sausainių formelėmis išspausti įvairiausių formų kepinius.
Taip ir pietų dėžutėje ilgam apsigyvens skanus ir sveikas užkandis.
Saldžiųjų bulvių (batatų) krekeriai
Reikės:
* 150 g saldžiųjų bulvių (iškeptų orkaitėje ir sutrintų);
* 150–170 g migdolų miltų;
* 70 g tapijokos krakmolo (miltų);
* 2 v. š. aliejaus;
* prieskonių pagal skonį, mano pasirinkimas – druska, česnakų granulės, rozmarinai.
Kaip gaminti
Saldžiąją bulvę ar bulves subadykite, suvyniokite į foliją ir pašaukite 40–60 min. į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Tai galima paruošti iš vakaro, prieš dieną ar savaitę ir užsišaldyti.
Minkštimą sutrinkite.
Visus ingredientus dėkite į dubenį, sumaišykite rankomis.
Skardoje paklokite sviestinio popieriaus, ant jo dėkite pusę tešlos. Jeigu tešla labai kibi, apibarstykite krakmolu.
Užklokite kitu kepimo popieriaus lakštu ir spausdami kočėlu formuokite blyną per visą skardą. Tešla turi būti 2–3 mm storio. Supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais. Pašaukite 15–20 min. į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po to palikite 5–10 min. atvėsti pravėrę orkaitės dureles.
Pastaba: maždaug 7-ą kepimo minutę patikrinkite, kaip kepa. Kampučiai linkę skrusti, juos galima nurankioti ir atidėti. Taip pat galima ištraukti skardą ir krekerius apversti aukštyn kojomis – tada iškepa tolygiau.
Labai svarbu stebėti kepimo procesą. Jei nosį krapštysi ir jie apskrus, atsiras karti rūgštelė. Kiekviena orkaitė skirtinga, o šie kepiniai linkę greitai svilti.