Savo skaitytojus su pyragų diena feisbuko paskyroje pasveikinęs portalas lrytas.lt paprašė pasidalinti skaniausių kepinių nuotraukomis.
Žiūrėdami į skaitytojų iškeptus skanėstus seilę varvino visi: čia puikavosi gausybė obuolių, medaus, moliūgų, datulių, varškės pyragų, tradicinių ar varškės „Tinginių“, kitų desertų.
Dalijamės pyrago, kurį kepė mūsų skaitytoja Indrė Kundelienė, receptu.
Tikrai vertas dėmesio ir turėtų patikti visiems šakočio gerbėjams. Išbandykite ir jūs!
Pyragas „Šakočio pusbrolis“
Reikalingi produktai:
- 2-3 a.š. vanilinio cukraus;
- 3 v. š. grietinės;
- 150 g krakmolo;
- 200 g miltų;
- 7 kiaušiniai;
- 350 g cukraus (pagal skonį);
- 350 g sviesto.
Kaip gaminti
Visi produktai turi būti kambario temperatūros!
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Tada dėkite po vieną trynį ir plakite, kol sudėsite visus trynius.
Miltus išsijokite kartu su krakmolu ir suberkite į tešlą. Išmaišykite.
Baltymus išplakite iki standžių putų ir sudėkite į tešlą, gerai išmaišykite ir tada sudėkite grietinę. Tešla turi būti tirštos konsistencijos.
24 skersmens formą išklokite kepimo popieriumi.
Pilkite po kelis šaukštus tešlos, ją paskleiskite plonu sluoksniu ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200°C (funkcija – kepimas iš viršaus), kepkite, kol truputį paruduos. Kai apkeps pirmasis sluoksnis, išimkite, vėl ant viršaus pilkite kelis šaukštus tešlos, sulyginkite ir vėl kepkite.
Kepkite, sluoksniuokite, kol neliks tešlos.
Supjaustykite – skanaus!
„Man asmeniškai skaniausias, kai pastovi 2-3 dienas, ir tikrai primena šakotį, todėl rekomenduoju kepti iš karto iš dvigubos normos“, – pridūrė Indrė.
Rekomenduojame ir mes!