Orginali silkė pataluose, kurią iki skausmo žino, ko gero, kiekviena šeimininkė, manęs nežavi, nevalgau jos, bet ši man patiko.
Svarbiausia – darbo nedaug, atrodo stilingai, o ir skonis puikus.
Silkė pataluose kitaip
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 6 vnt., gamindami užtruksite apie 15 min., plius laikas šaldymui
Reikalingi produktai:
• 6 riekelės duonos;
• 150 g virtų burokėlių;
• 1/4 citrinos;
• 4-5 šaukštai majonezo;
• 1 silkės filė;
• pagal skonį druskos;
• 1,5 šaukštelio želetinos;
• 70 ml vandens.
Kaip gaminti
Želatiną užpilame vandeniu ir išbrinkiname.
Iš duonos apvaliu konditeriniu žiedu išspaudžiame apskritimą. Žiedo nenuimame.
Silkę supjaustome nedideliais gabaliukais ir sudedame lygiai ant duonos.
Į virtuvinį kombainą sudedame burokėlius, majonezą, įspaudžiame citrinos sultis, gardiname druska ir sutriname iki vientisos masės.
Želatiną ištirpiname vandens vonelėje, kai šiek tiek pravėsta, supilame į burokėlių masę, gerai išmaišome.
Burokėlių masę pilame ant duonos su silke ir dedame valandai į šaldytuvą sustingti.
Puošiame žalumynais.