Kitokia silkė pataluose: darbo nedaug, atrodo stilingai, o skonis – puikus

2019 m. lapkričio 6 d. 10:27
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Vakar nusprendžiau, kad metas prisiminti senus gerus laikus, kai valgydavau močiutės pagamintą silkę. Kaip tik namuose turėjau silkės, tad sugalvojau pagaminti labiau šiuolaikinę silkę pataluose.
Daugiau nuotraukų (2)
Orginali silkė pataluose, kurią iki skausmo žino, ko gero, kiekviena šeimininkė, manęs nežavi, nevalgau jos, bet ši man patiko. 
Svarbiausia – darbo nedaug, atrodo stilingai, o ir skonis puikus.
Silkė pataluose kitaip 
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 6 vnt., gamindami užtruksite apie 15 min., plius laikas šaldymui
Reikalingi produktai:
• 6 riekelės duonos;
• 150 g virtų burokėlių;
• 1/4 citrinos;
• 4-5 šaukštai majonezo;
• 1 silkės filė;
• pagal skonį druskos;
• 1,5 šaukštelio želetinos;
• 70 ml vandens.
Kaip gaminti
Želatiną užpilame vandeniu ir išbrinkiname.
Iš duonos apvaliu konditeriniu žiedu išspaudžiame apskritimą. Žiedo nenuimame.
Silkę supjaustome nedideliais gabaliukais ir sudedame lygiai ant duonos.
Į virtuvinį kombainą sudedame burokėlius, majonezą, įspaudžiame citrinos sultis, gardiname druska ir sutriname iki vientisos masės.
Želatiną ištirpiname vandens vonelėje, kai šiek tiek pravėsta, supilame į burokėlių masę, gerai išmaišome.
Burokėlių masę pilame ant duonos su silke ir dedame valandai į šaldytuvą sustingti.
Puošiame žalumynais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.