Granola su migdolų sviesto kremu
Reikalingi produktai:
• 3 puodeliai visagrūdžių avižinių dribsnių;
• žiupsnelis druskos;
• 1 puodelis saulėgrąžų sėklų;
• 0,5 puodelio moliūgų sėklų;
• 200 g natūralių datulių;
• 1 puodelis glotnaus migdolų sviesto;
• 0,5 puodelis vandens (mes naudojame filtruotą);
• 3 valg. šaukšt. tirpinto kokosų aliejaus (mes naudojame ekologišką).
Gaminimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Saulėgrąžas ir moliūgų sėklas nuplaukite, kad jos būtų švarios, palaukite, kol nuvarvės vandens perteklius.
3. Į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu dėkite datules, migdolų riešutų sviestą, pilkite vandenį, kokosų aliejų ir suplakite iki vientisos masės.
4. Avižinius dribsnius sumaišykite su saulėgrąžomis, moliūgų sėklomis ir druska. Į gautą mišinį įmaišykite paruoštą kreminę masę. Gerai išmaišykite.
5. Masę padalinkite į dvi dalis, vienodu sluoksniu klokite ant kepimo kilimėlio ir paskirstykite per visą plotą.
6. Kepkite apie 10 min., tačiau po 5 min. kepimo pamaišykite. Iškepus palaukite, kol pravės, o tuomet galima skanauti.
Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Vegan pipiras“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.