Nesu iš tų, kuri daug rašinėtų, bet trumpai tai brūkštelsiu: tokio pašteto parduotuvėse nerasite!
Kepenėlių paštetas, kuris vertas aukščiausių vertinimų. Bent jau mums, nes kepenėlių paštetą mes labai mėgstame.
Paštetas puikiai tiks užsidėti ant duonos riekelės, o kokie gardūs gaunasi lietiniai su kepenėlių pašteto įdaru... Pirščiukus apsilaižysit.
Žodžiu, jei mėgstate kepenėlių paštetą, rekomenduoju.
Vištų kepenėlių paštetas su džiovintomis spanguolėmis
Reikės:
• 0,5 kg vištienos kepenėlių,
• svogūno,
• 2-3 česnako skiltelių,
• 100 g sviesto,
• šlakelio aliejaus,
• 50 g grietinėlės,
• pipirų ir druskos pagal skonį,
• saujos džiovintų spanguolių (tiks razinos, saulėje džiovinti pomidorai ir t.t.).
Kaip gaminti
Kepenėles sutvarkiau – nupjausčiau gysleles (nemirkiau) ir nuploviau.
Keptuvėje su sviestu ir šlakeliu aliejaus (dėjau pradžioje pusę normos) pakepinau smulkintą svogūną ir česnaką.
Vėliau į keptuvę sudėjau kepenėles ir viską kartu pakepinau. Pagardinau pipirais ir druska.
Pakepus 5-7 min. sudėjau likusį sviestą ir maišydama pakepiau iki sviestas ištirpo (kepenėlių neperkepkit!).
Pakepus 5-7 min. sudėjau likusį sviestą ir maišydama pakepiau iki sviestas ištirpo (kepenėlių neperkepkit!).
Nuėmiau nuo kaitros ir kiek atvėsinau.
Iškeptas vištienos kepenėles sutryniau trintuvu, supyliau grietinėlę ir dar trumpai suplakiau iki vientisos masės.
Į sutrintas kepenėles sudėjau nuplikytas džiovintas spanguoles ir išmaišiau.
Paštetas paruoštas, sudėkite į indą ir kiek atvėsinkite. Jį galite naudoti įdarui ar kaip užtepėlę.
Aš kepenėlių paštetą sudėjau į formą, išklotą maistine plėvele.
Kad paštetas nedžiūtų, viršų apipyliau tirpintu sviestu ir pastačiau į šaldytuvą sutvirtėti.
Viskas. Turime labai labai skanų vištų kepenėlių paštetą su džiovintomis spanguolėmis.
Skanaus!