Dėl to kopūstų salotoms morkas tarkavau stambesne tarka, o kopūstus supjausčiau mažomis juostelėmis.
Bet, žinoma, smulkinkite daržoves salotoms taip, kaip labiau mėgstate, kaip jums skanu.
Padažas, kuriuo pagardinau šias salotas, labai puikiai tinka ir kitoms salotoms ar mišrainėms ar tiesiog gali būti valgomas kaip pagardas prie įvairiausių užkandžių.
Padažo skonį galite keisti keisdami ingredientų kiekį, pritaikydami savo skoniui, bet pagamintas pagal recepte nurodytus kiekius turėtų tikrai patikti daugeliui.
Amerikietiškos kopūstų salotos
Maždaug 4 porcijoms reikės:
- 0,5 nedidelio kopūsto galvos;
- 2 vidutinio dydžio morkos.
Padažui:
- 3 valg. š. majonezo,
- 1 valg. š. baltojo acto,
- ¼ arb. š. druskos,
- 1 arb. š. cukraus,
- ¼ arb. š. baltųjų pipirų.
Gaminimas
Kopūstą supjaustome plonais siaurais šiaudeliais.
Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Sumaišome su kopūstu.
Padažo ingredientus gerai išmaišome viename dubenėlyje ir sumaišome su kopūstų salotomis. Skanaus!
Kai gaminsite padažą, paragaukite ar pagal jūsų skonį netrūksta kurių nors sudedamųjų dalių.