Italai garsėja meile maistui, taigi toks patiekalo pristatymas nekelia nuostabos.
Kai orai už lango šaltėja, vis daugiau laiko praleidžiame namuose. Gianas Luca laidoje „Gardu Gardu“ parodė, kaip sukurti tikrą festivalį keptuvėje ir virtuvėje.
Daržovių ir jautienos pyragas
Įdarui reikės:
• 500 g jautienos sprandinės;
• 50 ml šviesaus alaus;
• 500 g bulvių;
• 500 g voveraičių;
• 500 ml vandens;
• 2 daržovių sultinio kubelių;
• 2 čiobrelių šakelių;
• 1 saliero stiebo;
• 2 morkų;
• 1 svogūno;
• ypač tyro alyvuogių aliejaus;
• druskos;
• juodųjų pipirų.
Tešlai reikės:
• 150 g sviesto;
• 300 g miltų;
• 100 ml šviesaus alaus.
Pyrago patepimui reikės:
• 1 kiaušinio trynio;
• 1 valg. šaukšto grietinėlės.
Kaip gaminti
Jautieną, bulves, salierą ir morkas supjaustyti stambesniais kubeliais, o svogūną smulkiais.
Užvirti vandenį ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol kubeliai ištirps.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi suberti mėsą ir apkepinti. Jai apskrudus supilti alų ir šiek tiek patroškinti. Tuomet sudėti visas daržoves. Pabarstyti druska ir pipirais. Šiek tiek pakepinti ir užpilti sultinio, kad apsemtų. Sudėti voveraites ir palikti troškintis maždaug 40 min.
Tuo metu reikia pasigaminti tešlą. Miltus su sviestu labai gerai permaišyti virtuviniu kombainu, kol gaunama smėlio konsistencijos tešla. Tuomet supilti alų ir maišyti iki vientisos konsistencijos. Tešlą pabaigti minkyti ant miltais apiberto stalo. Tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir leisti 30 min. pailsėti šaldytuve. Per tą laiką baigs išsitroškinti įdaras.
Tešlą iškočioti apie 3-4 mm storio. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Ją iškloti tešla (apie 4 cm tešlos dar turi likti iškilę iš formos). Supilti įdarą iki formos viršaus. Tešlos kraštus užlenkti link vidurio ir patepti kiaušinio trynių ir grietinėlės plakiniu.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje įjungus garų funkciją apie 30 min. (kepant be garų, kepimo laiką šiek tiek sutrumpinti).