Traškus lavašas, sodraus skonio įdaras taip vilioja valgytojus, kad jie neleidžia suktinukams net atvėsti.
Nustebinkite artimuosius ir svečius.
Kepti lavašo suktinukai su sūriu
Reikės:
- 1 didelio lavašo lakšto;
- 4 kietai virtų kiaušinių;
- 200 g fermentinio sūrio;
- 1-2 skiltelių česnako;
- 3 v. š. grietinės;
- krapų, petražolių;
- druskos;
- aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Virtus kiaušinius nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Ta pačia tarka sutarkuokite sūrį.
Susmulkinkite žalumynus ir česnako skilteles.
Viską suberkite į vieną dubenį, dėkite grietinės, pasūdykite ir sumaišykite.
Lavašo lakštą supjaustykite stačiakampiais gabalėliais – lengviausia tai padaryti per lenkimą.
Ant trumpojo krašto dėkite įdaro ir susukite suktinuką. Taip paruoškite visus lavašo gabalėlius.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus vis pavartydami, kad apskrustų.
Patarimas: lavašo suktinukus prieš kepant galima pavilgyti kiaušinio plakinyje.