Tortas „Opera“: šimtmetį skaičiuojantis receptas neprarado populiarumo iki šiol

2019 m. spalio 25 d. 11:06
Receptas
Sopranas, tenoras, baritonas – biskvitas, kremas ganašas... Štai taip šmaikštieji šefai laidos „Gardu gardu“ vedėjai Ali Gadžijevas ir Gianas Luca Demarco pristatė nuostabų klasikinį prancūzišką tortą „Opera“.
Daugiau nuotraukų (3)
Šokolado, kavos ir riešutų derinys yra vienas mėgstamiausių, dėl to šis desertas yra toks populiarus visame pasaulyje jau daugiau nei šimtą metų.
Tortas „Opera“
Biskvitui reikės:
  • 4 kiaušinių baltymų 
  • 4 kiaušinių
  • 80 g cukraus
  • 130 g migdolų miltų
  • 40 g miltų
  • 75 g cukraus pudros
  • 15 g sviesto
Šokoladiniam ganašui (padažui) reikės:
  • 250 g grietinėlės
  • 450 g juodojo šokolado
  • 50 g pieniško šokolado
  • 20 g sviesto (kambario temperatūros)
Sviestiniam kiaušininiam kremui reikės: 
  • 125 g cukraus
  • 60 g vandens
  • 6 kiaušinių trynių
  • 200 g sviesto (kambario temperatūros)
  • vandens
  • cukraus
Biskvitams sulaistyti:
  • puodelio kavos
Kaip gaminti 
Kiaušinius su 40 g cukraus išplakti iki standžių putų. Atskirai išplakti kiaušinių baltymus su likusiu 40 g cukraus taip pat iki standžių putų.
Birius ingredientus sumaišyti atskirame inde. Kiaušinių mases sujungti ir suberti birius ingredientus. Permaišyti iki vientisos masės. Supilti ištirpintą sviestą ir dar kartą permaišyti. 
Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą. 
Kepti 190°C apie 10 min. Iškepusį biskvitą atvėsinti.
Ganašui prikaistuvyje pakaitinti grietinėlę maždaug iki 80°C. Į atskirą indą supilti abu šokoladus ir užpilti karšta grietinėle. Maišant ištirpinti šokoladą. Sudėti sviestą ir trintuvu sujungti į vientisą blizgią masę. Palikti atvėsti.
Kremo gamybą pradėti nuo sirupo. Cukrų ir vandenį supilti į prikaistuvį ir kaitinti iki 118°C temperatūros. Trynius plakti šluotele ir lėta srovele nuplikyti sirupu (sirupą pilti plona srovele katiliuko sienele). Plakti iki standžių putų.
Į masę sudėti kambario temperatūros sviestą ir šiek tiek paplakti iki vientiso blizgaus kremo.
Torto surinkimas pradedamas nuo viršutinio sluoksnio. Ant pjaustymo lentelės padėti skaidrią plėvelę, ant jos – torto formą.
Visų pirma įpilti ganašo ir lygiai paskleisti plonu sluoksniu. Tuomet dėti išpjautą biskvitą, suvilgyti kavos sirupu, dėti sviestinį kremą, kurį reikia kiek įmanoma lygiau paskleisti. Ant jo užpilti ir išlyginti ganašą ir vėl kartoti sluoksnius iki formos viršaus. Paskutinis sluoksnis turi būti biskvito, kurį dar reikia suvilgyti kava. Tortą palikti šaldytuve parai.
Tortą ištraukti iš formos. Jo viršus turi būti padažas, kitaip – ganašas.
Skanaus!
tortasAli Gadžijevas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.