4 porcijoms reikės:
- 4 vnt. ančių kulšelių;;
- 1 didelio apelsino;
- 1 v. š. agavų sirupo arba medaus;
- 0,5 a. š. malto česnako miltelių;
- 1 a. š. maltos raudonosios paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- kelių šakelių šviežių žolelių: šalavijų, rozmarinų ir čiobrelių.
Kaip gaminti
Ančių kulšeles apibarstykite tik iš viršaus druska, maltais juodaisiais pipirais. Dėkite į stipriai įkaitintą keptuvę be riebalų odele žemyn ir kai tik apskrus, apverskite. Pakepkite apie 30 sekundžių ir perdėkite į gilesnį kepimo indą.
Į dubenėlį sudėkite nuo apelsino ir citrinos nutarkuotą žievelę, supilkite iš apelsino išspaustas sultis, agavų sirupą, suberkite česnaką, papriką.
Atpjaukite gabalėlį citrinos ir taip pat išspauskite sultis, pagardinkite viską druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Gautą padažą supilkite ant kulšelių, o šalia išdėliokite žoleles.
Kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!