Ančių kulšelės apelsinų padaže: ir save palepinsite, ir svečius skaniai pavaišinsite

2019 m. spalio 25 d. 13:56
Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“
Receptas
Apelsinais kvepiančios antienos kulšelės, daug mėgstamų salotų – ir save palepinsite, ir svečius skaniai pavaišinsite.
Daugiau nuotraukų (2)
4 porcijoms reikės:
  • 4 vnt. ančių kulšelių;;
  • 1 didelio apelsino;
  • 1 v. š. agavų sirupo arba medaus;
  • 0,5 a. š. malto česnako miltelių;
  • 1 a. š. maltos raudonosios paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • kelių šakelių šviežių žolelių: šalavijų, rozmarinų ir čiobrelių.
Kaip gaminti
Ančių kulšeles apibarstykite tik iš viršaus druska, maltais juodaisiais pipirais. Dėkite į stipriai įkaitintą keptuvę be riebalų odele žemyn ir kai tik apskrus, apverskite. Pakepkite apie 30 sekundžių ir perdėkite į gilesnį kepimo indą.
Į dubenėlį sudėkite nuo apelsino ir citrinos nutarkuotą žievelę, supilkite iš apelsino išspaustas sultis, agavų sirupą, suberkite česnaką, papriką.
Atpjaukite gabalėlį citrinos ir taip pat išspauskite sultis, pagardinkite viską druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Gautą padažą supilkite ant kulšelių, o šalia išdėliokite žoleles.
Kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!
Antiskulšelėskaip kepti
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.