Taip paruoštas bulves galite patiekti su įvairiausiais pagrindiniais patiekalais, nors man jos skaniausios vienos arba su mėgstamais padažais.
Česnakinėms bulvių skiltelėms pagaminti geriausia rinktis bulves labai plona odele arba tiesiog šviežias bulves.
Česnakinės bulvių skiltelės
4 porcijoms reikės:
- 6 vidutinio dydžio bulvių;
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus;
- 3 valg. š. sviesto;
- 5 česnako skiltelių;
- 1 saujos susmulkintų šviežių petražolių;
- druskos, ką tik sumaltų juodųjų pipirų.
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 220 C.
Sviestą ištirpiname.
Česnako skilteles nulupame, 3 skilteles sutriname česnako spaustuku.
Bulves gerai nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį. Sumaišome su 1,5 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1,5 valg. š. ištirpinto sviesto ir sutrintu česnaku. Pagardiname druska, pipirais.
Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame bulves taip, kad skiltelės nesiliestų. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min., tada apverčiame ir dar kepame 15-20 min., kol bulvės gražiai apskrunda.
Sutriname 2 česnako skilteles, viename indelyje sumaišome kartu su likusiu sviestu, alyvuogių aliejumi ir petražole.
Iškepusias bulvių skilteles sudedame į vieną dubenį, sumaišome su sviesto ir aliejaus mišiniu.
Jei reikia, dar įdedame druskos ir juodųjų pipirų. Iškart patiekiame!