Vištų krūtinėlės padaže su pievagrybiais – paprastas ir skanus patiekalas, kurį paruošite vos per 30 minučių.
Ir nesvarbu, kaip patieksite – su makaronais, ryžiais, bulvėmis, apkeptomis daržovėmis ar šviežios traškios itališkos duonos riekele – tiek dideli, tiek maži valgytojai sušveis viską iki paskutinio kąsnio.
Šis patiekalas priskiriamas Italijos Florencijos regiono virtuvei. Kai kuriose receptūrose į patiekalą įmaišoma saujelė špinatų. Galite rinktis gaminti su jais arba be jų.
Florentietiškai paruošta vištienos filė su grybais
Ruošdami užtruksite 10 min., gaminimo laikas – 30 min.
4-6 porcijoms reikės:
- 600 g vištienos filė ar krūtinėlių mėsos be kaulų;
- 150 g pievagrybių;
- nedidelio svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- 30 g tarkuoto kietojo sūrio;
- 1 v. š. citrinos sulčių;
- druskos;
- juodųjų pipirų;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 3 v. š. sviesto;
- 2 v. š. miltų;
- 200 ml pieno;
- 100 ml vištienos sultinio arba vandens;
- 100 g šviežių špinatų (jei naudosite).
Kaip gaminti
Pievagrybius supjaustykite skiltelėmis, sukapokite svogūną ir česnako skilteles. Viską sudėkite į dubenį, suberkite pusę tarkuoto sūrio.
Vištų filė, jei storos, perpjaukite, dėkite tarp dviejų maistinės plėvelės lakštų ir šiek tiek pamuškite mėsos plaktuku (lygiuoju paviršiumi, o ne dantytu, kad nepažeistumėte mėsos skaidulų), kad būtų maždaug 1,5 cm storio. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, apibarstykite druska ir pipirais.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir dėkite vištieną kepti. Kepkite vieną pusę 5-7 minutes, kol paruduos. Iškeptą filė atidėkite į šalį.
Sumažinkite kaitrą ir į tą pačią keptuvę dėkite 3 v. š. sviesto, ištirpinkite. Berkite grybus, svogūnus, česnakus, šiek tiek druskos, juodųjų pipirų ir kepkite maišydami 3-5 minutes, kol suminkštės. Apibarstykite 2 v. š. miltų ir maišydami pakepkite dar minutę.
Supilkite pieną ir sultinį, gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Užvirinkite. Kai padažas bus vientisas, berkite likusį kietąjį sūrį ir pakaitinkite 30 sekundžių.
Į padažą sudėkite vištieną ir pakaitinkite dar 3 minutes. Jei naudosite špinatus, apibarstykite jais ir pakaitinkite 30 sekundžių, kol suglebs.
Galiausiai įmaišykite šaukštą citrinos sulčių ir patiekite. Patiekdami vištieną galite supjaustyti mažesniais gabalėliais, aplieti padažu ir apibarstyti kietuoju sūriu.
Skanaus!
Parengta pagal thekitchn.com