Pagal šį receptą iškepti vištienos sparneliai viduje bus minkštučiai, o išorėje traškūs.
Sparneliai skanūs ir vieni, bet jei norite, kartu galite patiekti pačių įvairiausių mėgstamų garnyrų.
Orkaitėje kepti traškūs vištų sparneliai
5 porcijoms reikės:
- 1 kg vištų sparnelių
- 240 ml vandens
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. baltojo vyno acto
- 1 kubelio vištienos sultinio
- 1,5 arb. š. saldžiųjų paprikų miltelių
- 1 1/3 arb. š. svogūnų miltelių
- 1 arb. š. džiovintų raudonėlių
- 1 arb. š. česnakų miltelių
- 0,5 arb. š. džiovintų čiobrelių
- 0,5 arb. š. druskos
- poros žiupsnių šviežiai sutrintų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
Viename dubenėlyje sumaišome alyvuogių aliejų, actą ir visus prieskonius, išskyrus vištienos sultinio kubelį. Tada įmaišome 140 ml vandens.
Kepimo inde aukštesniais kraštais išdėliojame sparnelius taip, kad viršutinė sparnelių dalis liestų kepimo indo apačią. Sparnelius užpilame 100 ml vandens.
Kiekvieną sparnelį aptepame marinatu (sunaudojame pusę marinato) ir apibarstome sutrupintu vištienos sultinio kubeliu. Sparnelius dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 25 min. Tada išimame iš orkaitės, paverčiame ir aptepame likusiu marinatu.
Kepame dar 25 min, kol sparneliai įgauną gražų rusvą atspalvį. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir padažais. Skanaus!