Trinta burokėlių sriuba su apelsinais ir cinamonu
Reikės (4-5 porcijoms):
• 3 nedidelių morkų;
• 2 didelių burokėlių;
• 2 šaukštų aliejaus;
• 4 puodelių vandens (+papildomai vandens norint skystesnės sriubos);
• 1/3 puodelio šviežių apelsinų sulčių;
• 2-3 šaukštelių cinamono;
• 1/2-1 šaukštelio imbiero miltelių;
• 2 šaukštelių druskos;
• žiupsnio pipirų.
Padažui:
• 2 šaukštų garstyčių;
• 2-2 1/2 šaukštų medaus (arba agavų sirupo);
• 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus;
• 1/4 puodelio vandens;
• 1 šaukšto citrinos sulčių;
• žiupsnio druskos.
Kaip gaminti
Morkas ir burokėlius nuskutame ir supjaustome.
Į didelį įkaitintą puodą pilame aliejų ir sudedame daržoves, vis pamaišydami taip kepame maždaug 5-6 minutes.
Tuomet supilame vandenį ir verdame iš viso apie 30-35 min., kol burokėliai suminkštėja.
Maždaug po 10 minučių virimo supilame apelsinų sultis.
Kai daržovės išverda, dedame prieskonius ir viską sutriname rankiniu maisto smulintuvu arba kokteilinėje.
Pilame (arba ne) papildomai vandens pagal norimą tirštumą.
Padažui visus ingredientus sudedame į nedidelės talpos maisto smulkintuvą ir gerai išplakame.
Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.