Taigi, viską aprašau nuosekliai, kaip ką dariau.
Klausiate kur naudoti raugtus burokėlius? Gaminkite iš jų mišraines, užkandžius su jais, virkite sriubas.
Rauginti burokėliai
Reikės:
- burokėlių;
- 5 riekių juodos duonos;
- 1 krapų žiedyno;
- 5 skiltelių česnako;
- 1 l vandens – 1 v. š. su kaupu druskos;
- 1 a. š. garstyčių miltelių.
Gaminimas
Burokėlius raugiau 5 l kibire, bet galime raugti ir stiklainiuose.
Nevirtus burokėlius nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Aš pjausčiau nelabai storais, maždaug 3 cm storio, griežinėliais.
Česnakus nulupkite, skilteles supjaustykite taip pat griežinėliais. Į indo dugną dėkite duoną, ant viršaus sudėkite burokėlių griežinėlius, į tarpus įmesdami česnakų. Ant viršaus dėkite krapo žiedyną.
Į šaltą vandenį berkite druskos, išmaišykite. Sūrymu užpilkite burokėlius. Apibarstykite garstyčių milteliais, kad nepelytų paviršius. Uždenkite marlės skepetaite ir padėkite virtuvėje šiltoje vietoje.
Kai pajuntate malonų rūgimo kvapą, burokėlius galima ragauti. Man išrūgo maždaug per savaitę. Jeigu namuose labai šilta, gali išrūgti ir greičiau.
Kai burokėliai išrūgsta, reikia pernešti į vėsesnę vietą.