Siūlome išbandyti kiek netikėtą derinį – pyragą su moliūgų ir sutirštinto pieno įdaru. Švelnaus skonio duetas toks puikus, kad neliks nė trupinėlio.
Pyragas su moliūgų ir sutirštinto pieno įdaru
Reikalingi produktai
Pagrindui:
- 50 g sviesto
- 1 kiaušinio trynio
- 100 g miltų
- 2 v. š. kakavos miltelių
- 30 g cukraus
- druskos.
Įdarui:
- 2 stiklinių moliūgų tyrės
- 1 indelio saldinto sutirštinto pieno
- 2 kiaušinių
- vanilinio cukraus.
Kaip gaminti
Pagrindui ištirpinkite sviestą. Trynį ištrinkite su cukrumi, sumaišykite su atvėsusiu sviestu, berkite miltus, kakavą, žiupsnelį druskos, suminkykite tešlą.
Įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Paruoškite moliūgų tyrę. Supjaustykite moliūgą gabaliukais, dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol suminkštės. Masę sutrinkite maisto trintuvu. Jeigu jos liks, panaudokite sriuboms ar troškiniams.
2 stiklines moliūgų tyrės sumaišykite su indeliu sutirštinto pieno, kiaušiniais ir vaniliniu cukrumi.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir išklokite ja neaukštos kepimo formos pagrindą. Ant jo supilkite moliūgų ir sutirštinto pieno masę. Kepkite 10 minučių, po to sumažinkite karštį iki 180 laipsnių ir kepkite dar 40-45 minutes.
Atvėsinkite ir skanaukite. Galite papuošti plakta grietinėle.