Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 porcijas, užtruksite apie 25 min.
Reikalingi produktai:
- 4 gabalėliai po 200 g lašišos filė;
- 1 citrina;
- 2 v. š. aliejaus;
- 1 a. š. grūdėtų garstyčių;
- 1 v. š. medaus;
- 2 skiltelės česnako;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis citrininių pipirų.
Kaip gaminti
Lašišą nuplauname, nusausiname. Česnaką pasmulkiname. Suberiame į dubenį. Pilame aliejų, dedame medų, garstyčias, beriame pipirus ir druską.
Atpjauname 4 citrinos griežinėlius. Iš likusios citrinos išspaudžiame sultis.
Marinatą gerai išmaišome. Juo aptepame lašišos gabalėlius. Ant kiekvieno uždedame po griežinėlį citrinos.
Kiekvieną gabalėlį suvyniojame į foliją. Dedame kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę 12 – 15 min.