O magija paprasta – pora saujų jūros gėrybių, sviestas ir baltasis vynas. Ir ne, grietinėlės nereikia, jos čia visiškai netrūksta, o ir priešingai – makaronų padažas lengvas kaip pūkelis.
Tobulumas tikrai slypi paprastume.
Makaronai su jūros gėrybėmis
2 porcijoms reikės:
- 200-300 g makaronų (labiausiai tinka spagečiai arba tagliateliai)
- poros saujų jūros gėrybių (aš naudoju šaldytas krevetes ir midijas)
- 100 ml baltojo sauso vyno
- gero kuokšto petražolių
- 4–5 skiltelių česnako
- žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
- gabalėlio sviesto
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- šviežiai tarkuoto parmezano.
Kaip gaminti
Makaronus išverdame, kad liktų šiek tiek kietoki (al dente). Pasiliekame samtį vandens, kuriame virė makaronai, jis puikiai pravers, jei pasirodys per mažai padažo.
Jūros gėrybes atšildome.
Į keptuvę dedame sviestą, pilame alyvuogių aliejaus, palaukiame, kol šiek tiek įkais.
Beriame traiškytą česnaką, smulkintas petražoles ir aitriųjų paprikų dribsnius. Pakepiname minutę.
Beriame atšilusias jūros gėrybes.
Gerai pamaišome ir kepame 3-4 minutes.
Pilame vyną, išmaišome ir leidžiame alkoholiui nugaruoti (dar 3-4 minutės).
Jei atrodo per mažai skysčio, pilame samtį vandens, kuriame virė makaronai.
Į keptuvę dedame makaronus, gerai išmaišome.
Patiekiame apibarstę šviežiai tarkuoto parmezano, ant viršaus dar galima užberti smulkintų petražolių.