Pagaminti irgi labai paprasta ir greita. Nors tai nėra pyragas, bet kažkas tikrai panašaus į jį. Skaniausia jį valgyti dar šiltą ir patiekti su ledais, jogurtu ar grietinėle.
Vietoj sviesto galima naudoti kokosų aliejų. Miltai šiame deserte nevaidina didelio vaidmens, nes jų reikia labai mažai. Naudojau visgrūdžius miltus.
Įbėriau ir graikinių riešutų. Juos smulkiai sukapojau peiliu.
Cukrų galima keisti medumi, klevų sirupu ar kitu skystu saldikliu.
Avižinių dribsnių trupiniuotis su abrikosais
Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 40 min.
Reikalingi produktai
Abrikosų sluoksniui:
- 500 g abrikosų, supjaustytų griežinėliais,
- 1/2 arbat. š. cinamono,
- 2 valg. š. cukraus,
- 1 valg. š. šviežių citrinos sulčių.
Trupiniuočiui:
- 1 st. avižinių dribsnių.
- 2 valg. š. miltų (naudojau visagrūdžius miltus),
- 1/3 st. graikinių riešutų, susmulkintų,
- 3 valg. š. sviesto ar kokosų aliejaus, ištirpinto,
- 3 valg. š. cukraus,
- žiupsnelio druskos.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių. Kepimo indą (26×17 cm) ištepti sviestu.
Dideliame inde sumaišyti sumaišyti abrikosus, cinamoną, cukrų, citrinos sultis.
Kitame inde sumaišyti avižinius dribsnius, graikinius riešutus, cukrų, druską. Supilti sviestą ir gerai išmaišyti.
Suberti abrikosus į kepimo indą. Ant jų užbarstyti avižinių dribsnių mišinį.
Kepti apie 40 min. Patiekti šiltą ar atvėsusį su ledais, grietinėle ar jogurtu.