Žiedinis kopūstas – tikras superproduktas. Nekaloringas, turintis daug lengvai pasisavinamų vertingųjų medžiagų, ląstelienos, greitai ir ilgam pasotina. Tad šiuos kopūstus dievina ir tie, kurie nori sulieknėti.
Vištiena taip pat priskiriama prie lengvai virškinamų produktų. Tad ši užkepėlė puikiai tiks tiek lengviems dienos pietums, tiek vakarienei.
Šią užkepėlę galite ruošti tiek viename didesniame kepimo inde, tiek porcijiniuose indeliuose, kiekvienam atskirai.
Vištienos ir žiedinių kopūstų užkepėlė su sūriu
Reikės:
- 600 g žiedinio kopūsto galvos
- 300 g vištienos (filė ar blauzdelių mėsos)
- 100 g sūrio (kietojo ar fermentinio)
- 3 kiaušinių
- saujos špinatų (nebūtinai)
- 100 ml grietinėlės
- 2 skiltelių česnako
- druskos ir pipirų
- paukštienos prieskonių
- aliejaus
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynais, pašalinkite storąją dalį, pamerkite porai minučių į verdantį vandenį, nukoškite, suberkite į dubenį ir uždengę palaikykite keletą minučių.
Tuo metu vištieną supjaustykite gabalėliais, apibarstykite prieskoniais, trintais česnakais ir apkepkite aliejuje, kad apskrustų iš visų pusių.
Kepimo indą ar indelius ištepkite aliejumi, suberkite vištieną ir žiedinius kopūstus, ten pat berkite nuplautus špinatus.
Kiaušinius išplakite su grietinėle, pagardinkite druska ir pipirais, šią masę supilkite ant vištienos su žiediniais kopūstais, apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite kepti į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 25-30 minutes.
Patiekite karštą.