Degiau noru išmėginti jos receptą ir pačiai tuo įsitikinti.
Išbandžiau receptą, tik gaminau iš dvigubos normos, nes labai norėjau pabandyti pasidaryti ir varškės sūrį.
Apibendrindama galiu pasakyti: varškė gavosi labai skani, tokia tikra naminė.
Naminė varškė
Iš recepte nurodytų produktų kiekio pagaminsite 260 g varškės
Reikės:
- 1 l pieno (3,5 proc. riebumo, pirkto parduotuvėje),
- 200 g grietinės (30 proc.),
- 2 kiaušinių,
- 2–3 a. š. cukraus (galima nedėti),
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Į puodą supilkite pieną ir jį užvirinkite.
Gietinę sumaišykite su kiaušinių plakiniu.
Į verdantį pieną po truputį supilkite grietinės ir kiaušinių plakinį, pavirkite 4-5 min.
Kai verdant sušoks varškės gumuliukai, pagardinkite cukrumi, druska ir išmaišykite.
Kiaurasamtį išklokite marle ir perkoškite turinį.
Štai ir viskas, varškė pagaminta.
Sūrį aš sudėjau į marlę, paslėgiau ir palikau šaldytuve tvirtėti.
O išrūgas sunaudojau blynams kepti.
Skanaus!