Pridėjau įvairių daržovių, viską troškinau sultinyje, ir grikiai pasirodė visai kitokie – aromatingi, nesausi, gardūs.
Kadangi grikiai verda apie 15 min., šio laiko užteko, kad visos daržovės būtų nei per minkštos, nei per kietos.
Grikius viriau sultinyje. Iš pradžių jo atrodė daug, bet po 15 min. grikiai išbrinko ir sugėrė visą skystį.
Grikiai su daržovėmis
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 porcijas, paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 20 min.
Reikalingi produktai:
- 1 st. grikių
- 1 raudonosios paprikos, smulkiai supjaustytos
- 2 vid. dydžio morkų, smulkiai supjaustytų
- 1 3/4 st. cukinijos, smulkiai supjaustytos
- 1 saliero stiebo, smulkiai supjaustyto
- 2 1/2 st. sultinio (jei naudojate sultinio kubelį, 2 1/2 st. karšto vandens sumaišyti su 1/2 kubelio)
- 1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 2 česnako skiltelių, susmulkintų
- 1 valg. š. pomidorų padažo
- 1 arbat. š. sojų padažo
- žiupsnelis jūros druskos, juodųjų pipirų
- aliejus kepti.
Gaminimas
Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutiniškai aukštos temperatūros. Suberti morkas, salierus ir svogūnus. Kepti maišant apie 4 min. Suberti česnakus ir kepti apie 30 s.
Suberti grikius, papriką, užpilti karštu sultiniu. Uždengti dangtį ir palaukti, kol vanduo užkais. Tada sumažinti temp. iki nedidelės.
Po 5 min. suberti cukiniją, išmaišyti ir troškinti dar apie 10 min.
Pagardinti druska, pipirais, įpilti pomidorų, sojų padažo. Viską gerai išmaišyti.