Pateikiu originalų receptą ir po to – savo versiją.
Spalvas galite išgauti naudojant natūralias sultis arba maistinius dažus. O galite ir nieko nedėti – tuomet zefyrai bus balti.
Rožiniai zefyrai su aviečių sultimis
Reikės:
- 10 g želatinos + 60 ml vandens;
- 220 g cukraus + 60 ml vandens;
- išspaustų citrinos sulčių pagal skonį;
- 1 v. š. miltelinio cukraus + 0,5 v. š. kukurūzų krakmolo;
Mano versija:
- 10 g želatinos + 60 ml išspaustų apelsinų sulčių;
- 200 g cukraus + 60 ml aviečių sulčių;
- išspaustų citrinos sulčių pagal skonį;
- 1 v. š. miltelinio cukraus + 0,5 v.š. kukurūzų krakmolo;
Kaip gaminti
Pirmiausia paruoškite indą, į kurį pilsite masę. Geriausiai tinka 20 cm x 20 cm. Išklokite indą maistine plėvele ir ištepkite augaliniu aliejumi.
Želatiną užpilkite pasirinktu skysčiu ir palikite išbrinkti. Tuomet ištirpinkite arba virš garų vonelės, arba mikrobangų krosnelėje.
Į priekaistuvį arba mažą puodą suberkite cukrų, pasirinktą skystį ir citrinos sultis. Užkaiskite ir maišudami virkite, kol ištirps cukrus. Kai tik sirupas pradės burbuliuoti, iš karto nukelkite nuo ugnies.
Į dubenį supilkite ištirpintą želatiną ir plakdami elektriniu plaktuvu silpniausia galia plona srovele supilkite sirupą.
Tuomet įjunkite didžiausią plaktuvo galią ir plakite apie 7-8 min. arba kol gausis tiršta ir puri masė.
Masę perpilkite į paruoštą indą, išlyginkite, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
Indelyje sumaišykite miltelinį cukrų ir krakmolą. Per sietelį mišinio užberkite ant medinės lentelės, tuomet iš indo išverskite zefyrų masę, ant viršaus vėl užberkite mišinį ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
Skanaus!
Patarimas: zefyrai puikiausiai išsilaiko ir kambario temperatūroje, bet galite laikyti juos iš šaldytuve.