Žodžiu – tik spėk kepti.
Šįsyk noriu pasidalinti dar vienu savo eilės sulaukusiu receptu – obuolių pyrago su karamelizuota plutele. Jį kepiau jau nesyk, tad receptas tikrai patikrintas ir įvertintas teigiamai.
Tad kepkite, o aš lauksiu jūsų atsiliepimų.
Obuolių pyragas su karamelizuota plutele
Reikės:
- 3 kiaušinių
- 120 g cukraus
- 10 g vanilės
- žiupsnelio druskos
- 160 g miltų
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- 100 ml pieno (vos šilto)
- 1,5 v. š. aliejaus
- 3-5 obuolių (priklauso nuo dydžio).
Karamelizuotam viršui paruošti reikės:
- 70 g cukraus
- 50 g sviesto
- 1 kiaušinio.
Kaip gaminti
Plaktuvu suplakiau kiaušinius su cukrumi, įdėjau vanilės ir druskos.
Į plakinį subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišiau.
Galiausiai supyliau vos šiltą pieną, aliejų ir išmaišiau iki vientisos masės.
Obuolius supjausčiau mažais gabaliukais (odeles nulupau, bet galite ir nelupti) ir įmaišiau į paruoštą masę.
Kepimo formą (24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, ištepiau aliejumi ir sukrėčiau masę.
Kepiau 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.
Karamelizuotam viršui paruošti ištirpinau sviestą, sumaišiau su cukrumi ir įmaišiau kiaušinio plakinį.
Po 30-35 min. pyragą ištraukiau iš orkaitės, ant viršaus užpyliau paruošto plakinio ir dar pašoviau kepti į orkaitę 10 min.
Viskas. Pyragas iškeptas. Leiskite jam kiek atvėsti ir pjaustykite.
Labai skanus, drėgnas, nesprangus pyragas, o tas karamelizuotas viršus – labai gardus.
Skanaus!