Baklažanai su parmezanu – vienas nuostabiausių itališkų patiekalų. Kvieskite draugus, gimines, kaimynus ir mėgaukitės kartu.
Laidos „Gardu gardu“ vedėjo šefo Giano Luca Demarco receptas.
Baklažanai su parmezanu
Reikės:
• 2 baklažanų
• saulėgrąžų aliejaus baklažanams kepti
• miltų – baklažanų riekėms apvolioti
• druskos
• ypač tyro alyvuogių aliejaus
• 2 skiltelių česnako
• 6 ančiuvių filė iš stiklainiuko
• 2 skardinių smulkintų pomidorų savo sultyse (po 400 g)
• žiupsnelio džiovintų bazilikų
• 50 g šviežių bazilikų
• 80 g tarkuoto parmezano
• 2 didesnių itališkos mocarelos rutuliukų
Kaip gaminti
Supjaustyti baklažanus 0,5 cm storio riekėmis. Keptuvėje įkaitinti daug saulėgrąžų aliejaus ir kepti jame miltais apvoliotas baklažanų riekes, kol jos gražiai apskrunda. Tada ištraukti ir dėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius. Pasūdyti.
Padažui į keptuvę pilti šlakelį aliejaus, dėti česnaką ir ančiuvių filė (ančiuviai Italijoje – vieni svarbiausių skonio stipriklių), ir ant didelės kaitros maišant kepti, kol filė suyra ir česnakas išskleidžia savo aromatą, tada sumažinti kaitrą ir supilti pomidorų konservus.
Uždengti ir troškinti apie 20 minučių. Kai pasklinda pomidorų aromatas, viryklę išjungti, sudėti bazilikų lapelius ir pagardinti druska.
Supjaustyti mocarelą 4 mm storio riekelėmis.
Nedideliame kepimo inde komponuoti: dėti truputį pomidorų padažo, tada sluoksnį baklažanų, vėl padažo, tada plėšytos mocarelos, tarkuoto parmezano, tada vėl – baklažanų, padažo, mocarelos, parmezano. Priklausomai nuo indo dydžio priklausys ir sluoksnių skaičius. Viršutinis sluoksnis turi būti parmezano.
Kepti 20 minučių 180 °C orkaitėje, kol tarkuotas sūris gražiai paruduoja.