O po to jau galima valgyti kaip tik patinka: užteptą ant skrudinto batono, susuktą į tortilijas, patiektą tešlos krepšeliuose, su krekeriais ar tiesiog pasigaminti didžiulį sumuštinį.
Beje, šioms salotoms taip pat labai tiks smulkiai supjaustyta paprika, o svogūnų laiškus galite pakeisti poru. Skanaus!
Vištienos salotos su obuoliu
4 porcijoms reikės:
- 2 keptų vištienos krūtinėlių (arba pusės keptos vištos)
- 1 nedidelio obuolio
- 1 nedidelio saliero stiebo
Padažui:
- 4 valg. š. majonezo
- 4 valg. š. grietinės
- 1 saujelės susmulkintų svogūnų laiškų
- 2 valg. š. pieno
- 1 valg. š. baltojo acto
- 1 arb. š. rudojo cukraus
- 0,5 arb. š. džiovintų krapų (arba saujelės šviežių krapų)
- 2 žiupsnių aitriosios paprikos miltelių
- 1 žiupsnio juodųjų pipirų
- druskos (pagal skonį)
Kaip gaminti
Visus padažui skirtus ingredientus sumaišome viename indelyje.
Susmulkiname vištienos krūtinėles (jei naudojate pusę vištos ar kitas vištos dalis, pašalinkite kauliukus ir susmulkinkite).
Salierą ir obuolį supjaustome kubeliais (obuolio lupti nereikia).
Viename inde sumaišome vištieną, salierą, obuolį ir padažą. Mišrainę palaikome šaldytuve 15-20 minučių, kad visi skoniai susijungtų.
Patiekiame kaip patinka (aš uždėjau po 1 valg. š. ant skrudinto batono riekelių).