Tikrai neišradinėsiu dviračio ir nemokysiu, kaip virti burokėlių sriubą, tik noriu pasidalinti idėja, kuri man labai patiko. Kepindama daržoves sriubai, kartu pakepinu ir tarkuotą burokėlį. Po to tarsi išryškėja burokėlio skonis, jis tampa dar intensyvesnis.
Burokėlių sriuba
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 5 porcijas, užtruksite apie 30 min.
Reikalingi produktai:
- 2 burokėliai
- 4 bulvės
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 2 l vandens
- druskos pagal skonį
- 2 lauro lapeliai
- žiupsnis pipirų
- 2 v. š. aliejaus
- grietinės pagal poreikį
- ryšulėlis petražolių
- ryšulėlis svogūnų laiškų
- šlakelis obuolių acto.
Kaip gaminti
Daržoves nulupame. Morką ir burokėlius sutarkuojame. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Įkaitiname aliejų ir pakepiname daržoves, kol jos suminkštės.
Bulves supjaustome kubeliais. Užpilame vandeniu, beriame druskos, pipirų, lauro lapelius. Suberiame pakepintas daržoves. Užkaičiame sriubą virti ir verdame apie 20 min. Baigiant virti įpilame obuolių acto.
Suberiame smulkintas petražoles ir laiškus. Pilame sriubą į dubenėlius ir gardiname grietine.