Lęšių troškiniai niekada nenuvilia, o panaudojus tinkamus prieskonius, patiekalo skonis gali jus nunešti į devintą dangų. Net neperdedu.
Šis troškinys yra bene dažniausiai gaminamas mano namuose jau ne vienerius metus!
Raudonųjų lęšių troškinys
Reikalingi produktai:
- 4 česnako skiltelės
- 3 cm imbiero šaknis
- 3 a. š. prieskonių mišinio (žemiau rasite jo sudėtį)
- juodųjų pipirų
- druskos
- 1 puodelis (220 ml) raudonųjų lęšių
- 3 pomidorai
- 500 ml sultinio
- 200 ml kokosų pieno
- petražolių
- kokosų aliejaus kepti
- lavašų.
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitiname šaukštelį kokosų aliejaus, suberiame tarkuotą česnaką su imbieru, porą minučių pakepiname. Suberiame visus prieskonius, išmaišome, ir pakepiname apie 30 sekundžių.
Suberiame smulkintus pomidorus, lęšius, užpilame suktiniu, uždengiame keptuvę dangčiu ir leidžiame troškintis 20-25 minutes.
Lęšiams sugėrus sultinį, supilame kokosų pieną, suberiame smulkintas petražoles ir troškiname, kol viskas sutirštės.
Lavašus supjaustome nedideliais gabaliukais ir pakepiname keptuvėje iš abiejų pusių. Patiekiame atvėsiusius kartu su troškiniu.
Šiam patiekalui naudojau prieskonių mišinį, kurio sudėtis: ciberžolės, kalendros, aitriosios paprikos, pankoliai, česnakai, kuminas, imbieras, juodieji pipirai, vaistinės ožragės.
Jeigu neturite mišinio, prieskonius susimaišykite patys. Nebūtina dėti jų visų, galite papildomai dėti kario, jeigu jį mėgstate.
Keptas lavašas savo taškumu puikiai papildo šį patiekalą. Išties radonųjų lęšių troškinius valgau dažnai, ir visada juos derinu su ryžiais. Pati stebiuosi, kaip niekada nesugalvojau jo patiekti su lavašu ar pita, tikrai verta pamėgint!
Jeigu dėl kažkokių priežasčių nevartojate kokosų pieno, jį galite keisti grietine arba jogurtu.
Paruošti itin lengva, tad griebkit pomidorus, lęšius, ir nieko nelaukdami pasimėgaukite sveika, maistinga vakariene be mėsos.