Šefas pamokė, kaip orkaitėje iškepti šakšuką – dieviškai skanią kiaušinienę

2019 m. spalio 6 d. 09:32
Lrytas.lt
Receptas
Gianas Luca Demarco šeštadienio rytą pradėjo nuo pusryčių – laidoje „Gardu gardu“ jis mokė, kaip gaminti izraelietišką kiaušinienę šakšuką. Tai puikus būdas neišeinant iš namų keliauti po pasaulį. 
Daugiau nuotraukų (2)
Darbo reikės visai nedaug, ir dieviško skonio patiekalas jau garuos ant stalo. 
Šakšuka
Reikės 
• ½ didelio svogūno 
• 2 skiltelių česnako 
• 1 didelės saldžiosios paprikos 
• aitriosios paprikos
• 400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
• 2 šaukštelių maltų kuminų 
• 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
• druskos 
• ką tik grūstų juodųjų pipirų 
• 4-6 didelių kiaušinių 
• persilado prieskonių.
Kaip gaminti
Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, įdėti česnako skilteles ir susmulkintą svogūną. Pakepinus suberti susmulkintą saldžiąją papriką ir dar kepinti apie 7 min. Tuomet supilti smulkintus pomidorus savo sultyse. Išilgai perpjauti aitriąją papriką ir dėti į padažą. 
Įberti saldžiosios paprikos miltelių, kumino, žiupsnį druskos, pabarstyti šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir troškinti atidengtoje keptuvėje ant vidutinės kaitros apie 8-10 minučių, kartkartėmis pamaišant, kol dauguma skysčio išgaruos ir masė taps tiršta. 
Pomidorų masės paviršiuje padaryti šešias duobeles. Į jas atsargiai įleisti po kiaušinį. Pabarstyti persilado prieskoniais. 
Kepti orkaitėje 180 °C apie 7 min., kol kiaušinių baltymai išvirs, o tryniai sutirštės. 
Valgyti su skrudinta čiabatos duona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.