Darbo reikės visai nedaug, ir dieviško skonio patiekalas jau garuos ant stalo.
Šakšuka
Reikės
• ½ didelio svogūno
• 2 skiltelių česnako
• 1 didelės saldžiosios paprikos
• aitriosios paprikos
• 400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
• 2 šaukštelių maltų kuminų
• 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
• druskos
• ką tik grūstų juodųjų pipirų
• 4-6 didelių kiaušinių
• persilado prieskonių.
Kaip gaminti
Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, įdėti česnako skilteles ir susmulkintą svogūną. Pakepinus suberti susmulkintą saldžiąją papriką ir dar kepinti apie 7 min. Tuomet supilti smulkintus pomidorus savo sultyse. Išilgai perpjauti aitriąją papriką ir dėti į padažą.
Įberti saldžiosios paprikos miltelių, kumino, žiupsnį druskos, pabarstyti šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir troškinti atidengtoje keptuvėje ant vidutinės kaitros apie 8-10 minučių, kartkartėmis pamaišant, kol dauguma skysčio išgaruos ir masė taps tiršta.
Pomidorų masės paviršiuje padaryti šešias duobeles. Į jas atsargiai įleisti po kiaušinį. Pabarstyti persilado prieskoniais.
Kepti orkaitėje 180 °C apie 7 min., kol kiaušinių baltymai išvirs, o tryniai sutirštės.
Valgyti su skrudinta čiabatos duona.