Nepaprastai skanus tortas: suvalgę gabalėlį norėsite antro

2019 m. spalio 5 d. 13:33
„Lithuanian in the USA“
Receptas
Čilietiškas tūkstančio sluoksnių tortas – superinis, nepaprastai skanus ir traškus, kurio suvalgius gabalėlį būtinai norisi ir antro. Svarbiausias torto elementas – traškūs lakštai, kurie išlieka traškūs netgi po kelių dienų! 
Daugiau nuotraukų (3)
Torto pagaminimas tikrai paprastas – išsikepate lakštus, pertepate sutirštintu karameliniu pienu ir pabarstote riešutais – viskas, jūsų tortas pagamintas! 
Torto pertepimui geriausia naudoti kiek minkštesnį, skystesnį karamelizuotą pieną, tuomet lengviau ištepsite visus lakštus. Riešutus taipogi galite rinktis pagal savo skonį, puikiai tiktų ne tik graikiniai riešutai, bet ir lazdyno, pekano riešutai, migdolai ar pan.
Čilietiškas tūkstančio sluoksnių tortas
Reikalingi produktai
Tešlai:
  • 180 g miltų
  • 125 g šalto sviesto
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 90 ml šalto pieno
  • 5 lašai romo esencijos (arba 1 valg. š. romo)
  • 1/5 arb. š. smulkios druskos.
Pertepimui:
  • 2 mažos skardinės karamelinio sutirštinto pieno (~800 g), kambario temperatūros
  • 100 g graikinių riešutų (arba kitų mėgstamų riešutų)
  • 1 saujelė gervuogių.
Kaip gaminti 
Viename inde sumaišome miltus su druska.
Kitame inde sumaišome pieną su kiaušinių tryniais ir romo esencija.
Sviestą supjaustome mažais kubeliais, sumaišome su miltais šaukštu, po to įmaišome pieną su kiaušinių tryniais ir toliau maišome šaukštu (arba dviem šaukštais, arba plaktuvu tešlai maišyti skirtomis šluotelėmis) iki vientisos masės. 
Neminkykite tešlos rankomis, nes sviestas sušils ir kepami blyneliai neteks reikiamo traškumo. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve pernakt.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Tešlą padaliname į 10 dalių. Kiekvieną gabalėlį labai plonai iškočiojame, tada dedame ant kepimo popieriaus. Ant tešlos uždedame 19-20 cm pločio lėkštę ir aplink ją apipjauname apskritimą, kurį su kepimo popieriumi dedame į orkaitės skardą. 
Paplotį subadome šakute ir kepame įkaitintoje orkaitėje 5-6 min, kol šiek tiek parunda. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. 
Vienu metu orkaitėje galite kepti 2 ar 4 papločius, – viskas priklauso nuo to, kiek telpa ant orkaitės skardos.
Iškepame visus papločius ir paliekame visiškai atvėsti. 1 paplotį sutrupiname iki smulkių trupinių.
Riešutus labai smulkiai susmulkiname.
Jei sutirštintas karamelizuotas pienas labai kietas, trumpai pašildome mikrobangų krosnelėje. Mano naudotas karamelizuotas pienas buvo pakankamai kreminės konsistencijos, todėl gana lengvai tepėsi.
Torto formavimas: ant serviravimo lėkštės dedame paplotį, jį ištepame maždaug 1 kupinu valgomuoju šaukštu karamelizuoto pieno, dedame kitą paplotį, jį taip pat ištepame karamelizuotu pienu ir apibarstome saujele riešutų. Taip suformuojame tortą, kas antrą paplotį pabarstydami riešutais. 
Ant paskutinio papločio ir torto šonų užtepame likusį karamelizuotą pieną. Trupinius sumaišome su likusiais riešutais ir apibarstome visą tortą. Papuošiame gervuogėmis ir dedame į šaldytuvą. Skanaujame po kelių valandų arba kitą dieną.
tortas^Instantkondensuotas pienas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.