Voveraičių sriuba su lašiša – tokią norisi valgyti ne tik rudenį

2019 m. spalio 3 d. 10:26
Aušra Petronienė, tinklaraščio „Skaniai sveikai“ autorė
Receptas
Šviežių voveraičių sriuba su lašiša ne tik sušildys vėsų vakarą, bet ir paskleis pačius maloniausius aromatus visuose namuose.
Daugiau nuotraukų (3)
Tai yra būtent tas patiekalas, kurį mielai gaminčiau ištisus metus.
Voveraičių  sriuba  su lašiša 
Reikės:
  • 1 v. š. sviesto,
  • 1 poro,
  • 200 g voveraičių,
  • 1 morkos,
  • 3 bulvių,
  • 700 ml daržovių sultinio,
  • 150 g grietinės,
  • 300 g lašišos,
  • druskos,
  • pipirų,
  • šviežių krapų.
Kaip gaminti
Puode ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą porą. Lengvai apkepkite, sudėkite voveraites ir maišydami kepkite dar keletą minučių.
Bulves ir morkas supjaustykite, sudėkite į puodą ir užpilkite sultiniu. Sriubai užvirus puodą uždenkite dangčiu ir virkite apie 10 minučių, kol daržovės išvirs.
Lašišą supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą kartu su grietine, išmaišykite ir virkite dar 5 minutes.
Suberkite smulkintus krapus, paskaninkite juodaisiais pipirais, druska. Sriubą patiekite su traškia duona.
Galite įdėti ir kitų žalumynų, nebūtinai tik krapų. Sriubai papildomų prieskonių nereikia, nes gero skonio jai tikrai netrūks.
sriubalašišavoveraitės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.