Tai yra būtent tas patiekalas, kurį mielai gaminčiau ištisus metus.
Voveraičių sriuba su lašiša
Reikės:
- 1 v. š. sviesto,
- 1 poro,
- 200 g voveraičių,
- 1 morkos,
- 3 bulvių,
- 700 ml daržovių sultinio,
- 150 g grietinės,
- 300 g lašišos,
- druskos,
- pipirų,
- šviežių krapų.
Kaip gaminti
Puode ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą porą. Lengvai apkepkite, sudėkite voveraites ir maišydami kepkite dar keletą minučių.
Bulves ir morkas supjaustykite, sudėkite į puodą ir užpilkite sultiniu. Sriubai užvirus puodą uždenkite dangčiu ir virkite apie 10 minučių, kol daržovės išvirs.
Lašišą supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą kartu su grietine, išmaišykite ir virkite dar 5 minutes.
Suberkite smulkintus krapus, paskaninkite juodaisiais pipirais, druska. Sriubą patiekite su traškia duona.
Galite įdėti ir kitų žalumynų, nebūtinai tik krapų. Sriubai papildomų prieskonių nereikia, nes gero skonio jai tikrai netrūks.