Laidos „Gardu gardu“ vedėjas įsitikinęs: šis pyragas neabejotinai įtiks kiekvienam!
Trijų aukštų šokoladinis pyragas
Vaniliniam kremui reikės:
150 g pieno,
200 g grietinėlės,
2 želatinos lakštų,
25 g vandens,
300 g baltojo šokolado,
10 g vanilės ekstrakto.
Citrininiam kremui reikės:
7 kiaušinių trynių,
100 g cukraus,
100 g citrinos tyrės,
120 g sviesto,
citrinos žievelės.
Šokoladainiui (brownie) reikės:
285 g juodojo šokolado,
120 g sviesto,
5 kiaušinių,
400 g Farino rudojo cukraus,
165 g miltų,
5 g kepimo miltelių.
Papuošti reikės:
aviečių.
Kaip gaminti
Pieną užvirti kartu su grietinėle, išbrinkinta želatina ir vanilės ekstraktu. Užvirus užpilti ant šokolado, palikti pratirpti kelias minutes, tuomet permaišyti iki šokoladas ištirps (galima sutrinti) iki vientisos masės ir palikti 12 val. subręsti šaldytuve. Prieš naudojant išplakti.
Užvirti citrinų tyrę ir sudėti sviestą. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Į masę įpilti šiek tiek užvirintos citrinų tyrės su cukrumi, permaišyti ir masę po truputį maišant grąžinti į puodą. Kaitinti iki 82 °C temperatūros.
Kremą uždengti maistine plėvele ir leisti atvėsti.
Sausus produktus sumaišyti.
Sviestą ištirpinti ir supilti juodąjį šokoladą. Išmaišyti iki vientisos masės. Į gautą masę po truputi, nuolat maišant, supilti kiaušinius (kambario temperatūros).
Gautą šokolado masę sumaišyti su sausais produktais iki vientisos masės.
Gautą šokolado masę sumaišyti su sausais produktais iki vientisos masės.
Pilti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, išlyginti ir kepti 160 °C temperatūroje 20 min.
Išpjauti dvi biskvito dalis ir ant jų konditeriniu maišeliu formuoti kremus. Puošti avietėmis.