Pyragas gavosi tikrai šaunus, nepaisant to, kad tešla buvo labai trapi. Pats pyrago skonis – 120 iš 100. Darbo nėra daug, gal tik skaitant atrodo kitaip.
Kriaušes galite keisti obuoliais, o varškės įdarui galite naudoti vien tik varškę.
Varškės pyragas su kriaušėmis
Produktai 20 cm skersmens formai, užtruksite apie 90 min.
Tešlai reikės:
- 250 g miltų,
- 150 g šalto sviesto,
- 50 g cukraus,
- 1 kiaušinio.
Varškės masei reikės:
- 250 g varškės,
- 250 g maskarponės sūrio,
- 3 nedidelių kiaušinių,
- 100 g cukraus,
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus.
Kriaušėms:
- 5 tvirtų nedidelių kriaušių,
- 250 ml vandens,
- 75 g cukraus.
Kaip gaminti
Tešlai dubenyje sumaišykite miltus su cukrumi. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinkite pirštais, kol pasidarys trupiniai. Įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą. Tešlą suspauskite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite 15 min. į šaldytuvą.
Kol tešla ilsisi šaldytuve, pasiruoškite kriaušes. Į prikaistuvį supilkite vandenį ir cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps ir sumažinkite kaitrą. Kriaušes nulupkite ir sudėkite į prikaistuvį su vandeniu. Virkite apie 10-15 min. Ištraukite kriaušes iš puodo.
Varškės masei visus produktus gerai išplakite plaktuvu iki vientisos masės.
Iš tešlos iškočiokite apvalų lakštą ir patieskite skardoje, padarydami bortelius šonuose. Supilkite varškės masę ir sustatykite kriaušes.
Pyragą dėkite į 180 C orkaitę ir kepkite apie 60 min., kol pyragas iškeps ir sutvirtės.
Patartina valgyti atvėsusį.