Gaminti trintas sriubas yra labai smagu ir lengva, nes jos tiesiog negali nepavykti. Mėgstamas daržoves sudedi į puodą, užpili sultiniu arba vandeniu, pagardini prieskoniais ir verdi, kol šios suminkštėja. Tada viską sutrini, pagardini grietinėle ar pienu (jei norisi), sriuba paruošta!
Trinta moliūgo sriuba
Matavimui naudojama 240 ml stiklinė
6 porcijoms reikės:
- 1-1,3 kg moliūgo,
- 2 vidutinio dydžio morkų,
- 2 vidutinio dydžio bulvių,
- 1 vidutinio dydžio svogūno,
- 4 česnako skiltelių,
- 4 stiklinių vandens,
- 0,5 stiklinės neriebios grietinėlės,
- maždaug 80 g šaltai rūkytos šoninės (4 juostelių),
- 1 saujelės susmulkintų šviežių petražolių,
- 3,5 arb. š. vištienos arba daržovių sultinio miltelių (arba 1,5-2 kubelių sultinio),
- 2 žiupsnių juodųjų pipirų,
- druskos.
Gaminimas
Moliūgą, morkas, bulves ir svogūną nulupame, supjaustome dideliais kubeliais.
Česnako skilteles sutraiškome peiliu ir nulupame.
Į puodą sudedame moliūgą, morkas, bulves, svogūną ir česnaką. Užpilame vandeniu, pagardiname vištienos sultinio milteliais, pipirais, išmaišome ir verdame ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja.
Kol sriuba verda, labai smulkiai supjaustome šoninę ir kepame keptuvėje ant aukštesnės vidutinės ugnies, kol šoninė apskrunda ir pasidaro traški. Po to šoninės traškučius išimame iš keptuvės ir atidedame į šalį.
Kai sriuba išverda, daržoves su sultiniu sutriname blenderiu, įmaišome grietinėlę. Paragaujame ar nereikia papildomai druskos. Sriubą supilstome į dubenėlius, užberiame šoninės traškučių ir petražolės. Skanaus!