Indiškos „Naan“ duonelės
Reikės:
1 puodelio natūralaus sojų jogurto,
1 puodelio baltų speltų miltų,
1 puodelio visagrūdžių speltų miltų,
1-2 šaukštų vandens.
Kaip gaminti
Viską sumaišome ir išminkome tešlą, ji neturėtų lipti prie rankų.
Suformuojame apskritimą ir padaliname jį į 8 dalis.
Rankomis suformuojame rutuliukus ir gana plonai iškočiojame.
Dedame kepti į sausą, gerai įkaitintą keptuvę ir kepame po kelias minutes iš abiejų pusių.
Iškepusias duoneles galima patepti alyvuogių aliejaus, česnakų, druskos ir žolelių prieskonių mišiniu.
Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.