Jį galite kepti pusryčiams, pietums ir vakarienei! O po namus pasklis nuostabūs sūrių kvapai.
Kišas su cukinijomis
Reikės:
3 nedidelių cukinijų,
1 poro,
žiupsnelio džiovintų krapų,
šlakelio balzaminio acto,
200 ml grietinėlės,
3 kiaušinių,
3 šaukštų kreminio sūrio su mėlynojo pelėsio sūriu,
100 g parmezano sūrio,
4 lakštų sluoksniuotos bemielės tešlos,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio pipirų.
Kaip gaminti
Riekelėmis supjaustyti cukinijas bei porą. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepinti porą. Tuomet sudėti cukinijas. Apkepinti ir įberti džiovintų krapų, druskos ir užpilti šlakelį balzaminio acto. Palikti pasitroškinti kelias minutes.
Į atskirą puodą įpilti grietinėlę, įmušti kiaušinius ir išplakti iki vientisos masės.
Sūrio kremą su mėlynojo pelėsio sūriu paminkštinti ir sudėti į kiaušinio masę. Taip pat suberti parmezano sūrį, žiupsnelį pipirų ir viską gerai permaišyti.
Kepimo formą ištepti sviestu ir apibarstyti miltais. Ją iškloti tešlos lakštais. Suberti cukinijas, užpilti kiaušinių ir sūrio mase.
Kepti orkaitėje 165 °C temperatūroje įjungus ventiliatorių 35 min.