Pagrindinė taisyklė tokia: svarbu namie turėti šaldytos tešlos. Jeigu vadovausitės mano aprašytu principu, vos per pusvalandį visada galėsite pasigaminti užkandžių.
Nes žaisti su tuo, kas tinka tokių krepšelių įdarui, galima iki begalybės.
Ko tik nebuvo tuose krepšeliuose per pastarąjį mėnesį: nuo pomidorų su džiovintais raudonėliais iki sūrių asorti.
O šis derinys, nors ir kiek egzotiškesnis lietuvio skoniui, man labai patinka.
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su figomis ir gorgonzola
Reikės:
2 lapelių sluoksniuotos šaldytos tešlos,
100 g gorgonzolos arba pelėsinio sūrio,
3–4 šviežių figų,
medaus,
saujos pekaninių karijų ar kitokių riešutų,
tiršto balzaminio acto,
druskos pagal skonį.
Kaip gaminti
Tešlą atšildykite ir perpjaukite perpus.
1 cm nuo krašto peiliu lengvai įpjaukite – padarykite rėmelį. Nereikia perpjauti, tiesiog lengvai braukite peiliu. Vidurį dviejose vietose kiaurai subadykite šakute.
Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 10 minučių (be įdaro).
Tuo metu išplakite kiaušinį, susipjaustykite figas, sutrupinkite sūrį.
Delnu įspauskite išsipūtusį viduriuką, kraštelius aptepkite plaktu kiaušiniu. Į vidurį dėkite smulkintą sūrį ir figas. Tuomet vėl dėkite kepti 10–12 minučių į orkaitę.
Apšlakstykite medumi, tirštu balzaminiu actu, apibarstykite smulkintais riešutais.
Užberkite šviežių čiobrelių ar raudonėlių – tikrai nepakenks. Tiks ir žiupsnelis druskos.