Skaitant receptą gali pasirodyti, kad tai kažkokia nesąmonė ir taip negali būti. Tačiau nugalėjus smalsumui ir jos paragavus, akys išsiplečia iš nuostabos.
Kreminė, išraiškingo skonio sriuba.
Karamelizuotų svogūnų ir burokėlių sriuba
Iš nurodyto produktų kiekio išvirsite sriubą 4 asmenims, užtruksite apie 45 min.
Reikalingi produktai:
- 4 virti burokėliai,
- 4 stiklinės sultinio,
- 1/2 šaukštelio druskos,
- 1/4 šaukštelio šviežiai maltų pipirų,
- 2 šaukštai sviesto,
- 1 didelis svogūnas,
- 120 ml grietinėlės,
- 1 aitrioji paprika.
Patiekti:
- 2 virti kiaušiniai,
- žalumynai.
Kaip gaminti
Burokėlius supjaustykite kubeliais, užpilkite sultiniu,sudėkite smulkintą aitriąją papriką, pagardinkite druska bei pipirais ir dėkite virti. Virkite apie 15 min.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite pusžiedžiais smulkintus svogūnus. Virš lengvos kaitros kepinkite maišydami, kol svogūnai suminkštės, karamelizuosis ir paskleis saldoką aromatą.
Į smulkintuvą sudėkite virtus burokėlius, supilkite grietinėlę ir sutrinkite. Masę praskieskite sultiniu iki norimo tirštumo.
Pilstykite į dubenėlius, uždėkite ant viršaus po puselę kiaušinio ir pabarstykite smulkintais žalumynais.
Skanaus.