Šįkart pirma atėjusi mintis buvo silkės, burokėlių ir pupelių salotos. Jas ir transformavau į vienakąsnius, nušluotus nuo lėkščių per kelias minutes.
Vieno kąsnio užkandėlė su silke
Didesniam būriui valgytojų pasiruošiu:
- 1 didesnę silkę,
- 2 ilguosius burokėlius (keptus arba virtus),
- 150 g baltųjų pupelių,
- 100 ml riebesnio majonezo,
- žiupsnelį ciberžolės,
- žiupsnelį maltų citrinpipirių (ar kitų pipirų),
- konservuotų žirnelių ir sezoninių lapelių užkandėlei papuošti.
Gaminimas
Pirmiausiai išverdu pupeles, jas netgi galima pervirti, kad būtų kuo minkštesnės. Beje, jei tingite terliotis su puodais, galima naudoti baltąsiais konservuotas pupeles, svarbu jas gerai nukošti.
Pupeles iš puodo supilu į koštuvą ir kol jos varva, imuosi darbo su peiliu. Labai plonais griežinėliais supjaustau burokėlius, juos išdėlioju lėkštėje. Nedideliais gabaliukais supjaustau silkę, gabaliukus sudėlioju ant burokėlių.
Pupeles sutrinu į tyrę, kartais reikia trintuvo pagalbos, kartais, jei pupelės gerai išvirusios, užtenka jas sutrinti šaukštu. Į gautą masę sukrečiu majonezą, beriu ciberžolės, maltų pipirų ir gerai sumaišau.
Pastą sudedu į konditerinį maišelį (naudoju daugkartinį silikoninį) ir per norimos formos antgalį išspaudžiu ant likusios burokėlio pusės. Puošiu žirneliais ir įvairiais žalumynais, geriau neintensyvaus skonio.
Tiekiu atšaldytus, vienkartinių smeigtukų jau irgi atsisakome, valgome įsidėję šakute į savo lėkštę arba ant juodos ruginės duonos riekės.