Šįsyk ruošiau plikytos tešlos čeburekus. Gaminti iš tešlos vienas malonumas: ji elastinga, minkšta, ant darbastalio nereikia papildomai barstyti jokių miltų.
Čeburekai iš plikytos tešlos
Iš recepte nurodytų produktų kiekio gavosi 14 čeburekų.
Tešlai reikės:
- 450 miltų,
- 250 šilto virinto vandens,
- 3 v. š. aliejaus,
- 1 a. š. druskos.
Mėsos įdarui reikės:
- 300 g smulkinto kiaulienos faršo,
- 30 g sviesto,
- 3 v. š. vandens,
- svogūno,
- mėsos prieskonių,
- pipirų ir druskos,
- aliejaus kepti.
Gaminimo eiga
Miltus persijojau.
Į šiltą vandenį supyliau aliejų ir pagardinau druska. Išmaišiau.
Vandenį supyliau į miltus ir užminkiau tešlą.
Mėsos įdarui skirtus produktus irgi sumaišiau, pagardinau prieskoniais.
Iš tešlos dariau apskritimus (16 cm skersmens) ir įdėjusi įdaro užlenkiau. Kraštelius prispaudžiau šakute.
Paruoštus čeburekus kepiau keptuvėje su aliejumi vis vartydama iki visiškai iškepė.
Iškeptus sudėjau ant popierinių servetėlių, kad sugertų aliejaus perteklių.
Čeburekai buvo traškūs ir sultingi.
Skanaus!