Patikėkite – cukinijų skonio visiškai nesijaučia. Jos tik suteikia masės bei maistingųjų medžiagų ir krūvą vitaminų.
Iš nurodyto ingredientų kiekio išeis vidutinio dydžio pyragas, tad jei norite didesnio – didinkite ingredientų kiekį.
Dėl saldumo – jūsų reikalas. Aš nemėgstu labai saldžiai, tad medaus dedu vos vos, bet jei esate smaližius – nepagailėkite.
Cukinijų šokoladainis
Reikės:
- 3 mažesnių arba 1-1,5 didesnės cukinijos;
- 3 kiaušinių;
- 2 v. š. sezamų pastos (tahini);
- 5-6 v. š. medaus;
- 5 v. š. kokosų miltų;
- 4-5 v. š. kakavos miltelių;
- 2 gerų šaukštų kokosų aliejaus;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. vanilės ekstrakto;
- žiupsnelio druskos;
- saujos šokolado gabaliukų (nebūtina);
- pusės plytelės juodojo šokolado.
Kaip gaminti
Cukinijas nulupame, sutarkuojame ir per švarų rankšluostį nuspaudžiame VISĄ skystį.
Visus ingredientus, išskyrus šokoladą bei jo gabaliukus, dedame į maisto smulkintuvą ir maišome, kol gausis vientisa masė.
Į masę įmaišome šokolado gabaliukus.
Masę pilame į kepimo indą (geriausia jį iškloti kepimo popieriumi, taip be jokių didesnių pastangų iškepęs pyragas lengvai išsiims), tolygiai paskleidžiame, ant viršaus pabarstome šokolado gabaliukų ir šauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 – 180 laipsnių. Kepame 35-40 minučių.
Iškepusiam pyragui leidžiame visiškai atvėsti.
Jei norisi dar labiau šokoladinio pyrago, vandens vonelėje ištirpiname šokoladą ir juo apšlakstome pyragą.
Nebūtina, bet labai skanu prieš valgant apibarstyti pyrago gabalėlius keliais krisleliais druskos.
Pastaba: iškepęs pyragas gali pasirodyti per minkštas, tarsi patežęs – nebijokite, vėsdamas jis šiek tiek sukietės.