Jo receptą restorano šefas Vaidas Alminauskas sukūrė su restorano virėja Inga.
Virtuvės virtuozai receptu pasidalijo ir su „Skonio“ skaitytojais.
„Kijevo“ kotletas su žuvimi
Reikės:
- ledjūrio menkės filė,
- viščiuko krūtinėlės filė,
- prieskoninio sviesto,
- fermentinio sūrio,
- prieskonių pagal skonį (prieskonių vištienai ar žuviai, druskos, pipirų, česnakų),
- krakmolo,
- kiaušinių,
- džiūvėsėlių.
Kaip gaminti
Žuvies ir vištienos filė supjaustykite plonomis riekulėmis, jas sudėkite ant maistinės plėvelės, į vidurį dėkite prieskoninio sviesto, fermentinio sūrio, susukite ir suformuokite apie 260 g sveriantį kepsnį, forma primenantį „Kijevo“ kotletą arba cepeliną. Apvoliokite kiaušinių plakinyje, džiūvėsėlių, pakartokite tai dar du kartus – paniruotė turi būti triguba.
Virkite riebaluose 170 laipsnių Celcijaus temperatūroje apie 7-9 minutes, kol gražiai apskrus.
Patiekite pasirinktinai su šviežiomis daržovėmis ir ryžiais, voveraičių-grietinėlės padažu.
„Pasigaminkite daugiau – patiks ne tik namiškiams bet ir svečiams. Be to, perteklių galite ir užšaldyti.
O jei nemėgstate gaminti – užsukite pas mus paragauti. Šiuos kotletus gaminame ne kasdien, tad sekite mus socialiniame tinkle, kur dienos meniu atnaujinamas kiekvieną šiokiadienį“, – pasiūlė Vaidas.