Triušienos troškinys su vynuogėmis
Reikės:
- 400 g triušienos filė,
- 150 g Kalamatos alyvuogių,
- 1 mėlynojo svogūno,
- šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus,
- persilado prieskonių,
- 100 ml raudonojo vyno,
- 100 g raudonųjų ir žaliųjų vynuogių,
- pipirų,
- druskos,
- šlakelio balzaminio acto.
Kaip gaminti
Triušienos filė supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Svogūną supjaustykite riekelėmis.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį ypač tyro alyvuogių aliejaus ir apkepinkite triušieną, pagardintą persilado prieskoniais. Tuomet sudėkite svogūnus.
Apkepus įpilkite raudonojo vyno ir troškinkite apie 10 min.
Pasmulkinkite alyvuoges ir taip pat sudėkite į keptuvę. Pagardinkite druska ir pipirais. Vynuoges perpjaukite perpus ir likus 5 min. iki troškinimo pabaigos sudėkite į keptuvę.
Prieš valgant užpilkite šlakelį balzaminio acto.