Šiam receptui nusprendžiau saldžiąsias bulves įdaryti vištiena ir paprikomis, svogūnais ir prieskoniais, viską užbaigiant sodriuoju čederio sūriu.
Idėja kilo svajojant apie meksikietiškas fadžitas, kurios gaminamos iš lavašo. O kodėl nepabandžius tuo pačiu įdaru įdaryti ne lavašą, o saldžiąsias bulves?
Pamėginau ir dar kartą įsitikinau, kad improvizacija virtuvėje tiesiog būtina: patiekalas buvo suvalgytas iš karto.
Įdarytos saldžiosios bulvės
Reikės:
3 saldžiųjų bulvių,
2 v. š. alyvuogių aliejaus,
1 raudonojo svogūno,
2 česnako skiltelių,
300 g vištų krūtinėlių,
1 geltonos paprikos,
50 g čederio sūrio,
šviežių petražolių,
2 a. š. saldžiųjų paprikų prieskonių,
1 a. š. raudonėlių,
1 a. š. kuminų,
1/2 a. š. aitriosios paprikos dribsnių.
Kaip gaminti
Saldžiąsias bulves švariai nuplaukite, aptepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių. Bulvėms iškepus ir suminkštėjus palikite atvėsti.
Kol bulvės kepa, paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepinkite smulkintą svogūną. Sudėkite smulkiai pjaustytą vištieną ir kepkite apie 10 minučių pamaišydami.
Į keptuvę suberkite smulkintą česnaką, mažais kubeliais pjaustytą papriką ir pakepkite apie 5 minutes. Suberkite visus prieskonius, išmaišykite ir pakepkite dar porą minučių.
Saldžiąsias bulves įpjaukite ir išskobkite vidų. Sutrinkite bulvių masę ir įmaišykite į keptą vištieną su daržovėmis. Šaukštu prikimškite bulvių odeles, apibarstykite tarkuotu čederiu ir dėkite atgal į orkaitę kepti, kol sūris išsilydys.
Bulves patiekite su sūriu ir petražolėmis, žaliųjų citrinų skiltelėmis.