Linksmasis laidos vedėjas Gianas Luca atskleidė savo tėvo makaronų receptą.
O profesionalus konditeris Ali jį pradžiugino pagamindamas savo mėgstamiausio pistacijų skonio desertą, praturtintą maskarponės sūriu ir puoštą šviežiomis avietėmis.
Pistacijų desertas su avietėmis
Bretoniškai tešlai reikės:
375 g sviesto,
350 g cukraus,
10 g druskos,
7 kiaušinių trynių,
400 g miltų,
100 g pistacijų riešutų,
17 g kepimo miltelių.
Plikytam kremui reikės:
500 ml pieno,
10 gramų vanilinio cukraus su vanilės sėklytėmis,
125 g cukraus,
100 g pistacijų riešutų,
50 g kukurūzų krakmolo,
1 kiaušinio,
3 kiaušinių trynių,
125 g sviesto,
500 g maskarponės.
Kaip gaminti
Kambario temperatūros sviestą išpurenti kartu su cukrumi iki purios baltos masės. Į sviesto masę supilti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti. Į smulkintuvą suberti pistacijas, miltus, kepimo miltelius, druską ir labai gerai susmulkinti. Tada suberti miltų mišinį ir vėl gerai permaišyti, kol masė susijungs. Gautą tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min.
Kremui puode užvirti kartu sumaišytus pieną ir vanilinį cukrų. Į smulkintuvą suberti pistacijų riešutus, cukrų, krakmolą ir gerai susmulkinti. Į atskirą indą įmušti kiaušinį ir kiaušinių trynius, kuriuos šluotele išplakti kartu su pistacijų ir cukraus mišiniu iki purios masės.
Verdančio pieno šlakeliu nuplikyti kiaušinių trynių masę ir tuomet ją supilti į užvirusį pieną, gerai išmaišyti ir grąžinti ant kaitros. Kaitinti iki masė pradės tirštėti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps. Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikti šaldytuve atvėsti apie 30 min.
Tuo metu reikia pasiruošti bretoniškos tešlos sausainius. Tešlą iškočioti iki 5-8 mm storio. Išspausti 8 cm skersmens sausainius. Kepti orkaitėje 180°C temperatūroje iki 10 min. Sausainius atvėsinti.
Atvėsusį kremą išpurenti, sudėti maskarponę, abi mases sujungti, kad gautume vientisą kremą. Jį sudėti į konditerinį maišelį.
Desertą pradėti dekoruoti nuo aviečių. Jas išdėlioti apskritimu sausainio kraštuose. Vidurį užpildyti kremu. Dekoruoti smulkintomis pistacijomis ir cukraus pudra.
Skanaus!