Ali Gadžijevo pasiūlymas saldžiam savaitgaliui: pistacijų desertas su avietėmis

2019 m. rugsėjo 8 d. 12:45
Receptas
Naujojo „Gardu Gardu“ laidos sezono proga vedėjai Gianas Luca Demarco ir Ali Gadžijevas pasistengė ir pagamino ypatingus patiekus, kurie nustebins kiekvieną.
Daugiau nuotraukų (2)
Linksmasis laidos vedėjas Gianas Luca atskleidė savo tėvo makaronų receptą.
O  profesionalus konditeris Ali jį pradžiugino pagamindamas savo mėgstamiausio pistacijų skonio desertą, praturtintą maskarponės sūriu ir puoštą šviežiomis avietėmis.
Pistacijų desertas su avietėmis
Bretoniškai tešlai reikės:
375 g sviesto,
350 g cukraus,
10 g druskos,
7 kiaušinių trynių,
400 g miltų,
100 g pistacijų riešutų,
17 g kepimo miltelių.
Plikytam kremui reikės:
500 ml pieno,
10 gramų vanilinio cukraus su vanilės sėklytėmis,
125 g cukraus,
100 g pistacijų riešutų,
50 g kukurūzų krakmolo,
1 kiaušinio,
3 kiaušinių trynių,
125 g sviesto,
500 g maskarponės.
Kaip gaminti
Kambario temperatūros sviestą išpurenti kartu su cukrumi iki purios baltos masės. Į sviesto masę supilti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti. Į smulkintuvą suberti pistacijas, miltus, kepimo miltelius, druską ir labai gerai susmulkinti. Tada suberti miltų mišinį ir vėl gerai permaišyti, kol masė susijungs. Gautą tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min.
Kremui puode užvirti kartu sumaišytus pieną ir vanilinį cukrų. Į smulkintuvą suberti pistacijų riešutus, cukrų, krakmolą ir gerai susmulkinti. Į atskirą indą įmušti kiaušinį ir kiaušinių trynius, kuriuos šluotele išplakti kartu su pistacijų ir cukraus mišiniu iki purios masės.
Verdančio pieno šlakeliu nuplikyti kiaušinių trynių masę ir tuomet ją supilti į užvirusį pieną, gerai išmaišyti ir grąžinti ant kaitros. Kaitinti iki masė pradės tirštėti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps. Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikti šaldytuve atvėsti apie 30 min.
Tuo metu reikia pasiruošti bretoniškos tešlos sausainius. Tešlą iškočioti iki 5-8 mm storio. Išspausti 8 cm skersmens sausainius. Kepti orkaitėje 180°C temperatūroje  iki 10 min. Sausainius atvėsinti.
Atvėsusį kremą išpurenti, sudėti maskarponę, abi mases sujungti, kad gautume vientisą kremą. Jį sudėti į konditerinį maišelį.
Desertą pradėti dekoruoti nuo aviečių. Jas išdėlioti apskritimu sausainio kraštuose. Vidurį užpildyti kremu. Dekoruoti smulkintomis pistacijomis ir cukraus pudra.
Skanaus!
desertassausainispistacijos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.