Linksmasis laidos vedėjas Gianas Luca atskleidė savo tėvo gaminamos pastos receptą. Laidos metu šefas parodys, kaip teisingai suformuoti tešlą ir duos labai naudingų patarimų. Taip pat išgirsite istoriją, kokius įgūdžius Italijoje turėdavo demonstruoti būsimos marčios. O už ką Gianas Luca gaudavo su kočėlu nuo močiutės?
Naminė pasta su mėsos ir baravykų padažu
Tešlai reikės:
400 g miltų,
5 kiaušinių.
Padažui reikės:
1 svogūno,
2 česnako skiltelių,
1 saldžiosios paprikos,
700 g jautienos faršo,
250 ml raudono vyno,
šlakelio aliejaus,
0,5 vištienos sultinio kubelio,
100 g džiovintų grybų (galima naudoti šviežius),
druskos.
Patiekalui užbaigti:
pipirų,
parmezano.
Kaip gaminti
Į indą suberti miltus ir viduryje padaryti „šulinėlį“, į kurį įmušti kiaušinius. Tuomet atsargiai maišyti iki vientisos masės.
Masę pabaigti minkyti ant miltais pabarstyto darbastalio. Minkyti, kol tešla visiškai nelips prie rankų ir taps elastinga. Suformuoti kamuoliuką ir įvyniojus į maistinę plėvelę arba uždengus medvilniniu rankšluosčiu leisti pailsėti.
Padažui smulkiai supjaustyti svogūną ir sudėti į ant mažos kaitros įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Įspausti česnaką. Kol troškinasi, kubeliais supjaustyti papriką ir taip pat sudėti į keptuvę. Kai daržovės pradeda šviesėti, sudėti jautienos faršą. Šiek tiek apkepinus, po truputį supilti vyną, suberti sutrupintą vištienos sultinį ir sudėti džiovintus baravykus. Troškinti apie 30 min.
Tuo tarpu makaronams (arba pastai, kaip sako italai) kuo ploniau iškočioti tešlą. Kočiojant nepagailėti miltų. Iškočiotą tešlą suvynioti kaip vyniotinį, ir pjaustyti 3-4 mm pločio riekelėmis.
Į verdantį vandenį su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei keliais žiupsniais druskos sudėti pastą ir virti 3 min.
Nukošti, tačiau rekomenduojama palikti šiek tiek vandens. Sudėti padažą ant makaronų, užberti pipirų, parmezano sūrio ir gerai išmaišyti.
Skanaus!