Cukinijų ir varškės apkepas tiks ir vakarienei, ir į darbą nusinešti

2019 m. rugsėjo 2 d. 15:46
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Pasigaminau skanų, sveikuolišką, pikantiško skonio cukinijų apkepą su varške.
Daugiau nuotraukų (2)
Man labai patiko – nešiausi ir pietums į darbą.
Vyras mano apkepu neliko sužavėtas, jam duok mėsos.
Manau, kad kaip ir daugeliui patiekalų, tinka posakis: „Dėl skonio nesiginčijama“.
Žodžiu, man cukinijos vis dar neatsibodo, o jums?
Pikantiškas cukinijų apkepas su varške
Reikės:
  • 2 vid. dydžio cukinijų;
  • 2 kiaušinių;
  • 180 g natūralaus jogurto;
  • 180 g varškės;
  • 3 v. š. visagrūdžių speltų miltų;
  • kietojo sūrio;
  • prieskoninių žolelių;
  • česnako granulių;
  • pipirų ir druskos;
  • aliejaus (indui sutepti).
Gaminimo eiga:
Cukiniją sutarkavau burokine trintuve, susidariusį skystį nupyliau.
Į cukinijos masę sudėjau recepte išvardintus produktus: jogurtą, varškę, kiaušinius, miltus, pagardinau prieskoniais, išmaišiau.
Liko perpilti į indą, kurį ištepiau aliejumi, užbarstyti sūrio ir išsikepti.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 45 – 50 min.
P.S. Leiskite apkepui kiek atvėsti, kad sutvirtėtų.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Gamink su Audrone“
cukinijų apkepascukinijosvarškė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.