Man labai patiko – nešiausi ir pietums į darbą.
Vyras mano apkepu neliko sužavėtas, jam duok mėsos.
Manau, kad kaip ir daugeliui patiekalų, tinka posakis: „Dėl skonio nesiginčijama“.
Žodžiu, man cukinijos vis dar neatsibodo, o jums?
Pikantiškas cukinijų apkepas su varške
Reikės:
- 2 vid. dydžio cukinijų;
- 2 kiaušinių;
- 180 g natūralaus jogurto;
- 180 g varškės;
- 3 v. š. visagrūdžių speltų miltų;
- kietojo sūrio;
- prieskoninių žolelių;
- česnako granulių;
- pipirų ir druskos;
- aliejaus (indui sutepti).
Gaminimo eiga:
Cukiniją sutarkavau burokine trintuve, susidariusį skystį nupyliau.
Į cukinijos masę sudėjau recepte išvardintus produktus: jogurtą, varškę, kiaušinius, miltus, pagardinau prieskoniais, išmaišiau.
Liko perpilti į indą, kurį ištepiau aliejumi, užbarstyti sūrio ir išsikepti.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 45 – 50 min.
P.S. Leiskite apkepui kiek atvėsti, kad sutvirtėtų.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Gamink su Audrone“