Trapūs vafliai – tokie pat, kokiais gardžiuodavomės vaikystėje

2019 m. rugsėjo 1 d. 15:39
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Trapūs vafliai man asocijuojasi su vaikyste. Dažnai juos kepdavome su Mamyte. Būdavo – viena kepa, o kita dar karštus suka į ragelius. Ir visai nesvarbu, kad pirštukai apdegdavo. Svarbiausia – gaminimo procesas ir puikus rezultatas.
Daugiau nuotraukų (1)
Mūsų vaflinė, deja, jau seniai perdegė, ilgai ieškojau, kur įsigyti naują. Radau, nusipirkau, bet ji man tikrai ne tokia smagi, kaip toji, senovinė, tų laikų vaflinė.
O dabar apie receptą.
Pagal šį receptą, kurį suradau savo mergautinių laikų užrašų knygelėje, mes ir kepdavom vaflius.
Receptas išties labai geras, patikrintas.
Vafliai būna trapūs, tik spėkit sukti, kol dar karšti.
Trapūs vafliai
Reikės:
  • 200 g sviesto,
  • 3 kiaušinių,
  • 2 v. š. grietinės,
  • 1 stiklinės cukraus,
  • 1 stiklinės miltų.
Kaip gaminti
Kiaušinius išplakti su cukrumi.
Į plakinį supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
Įdėti grietinę ir suberti persijotus miltus.
Gautą masę gerai išmaišyti.
Viskas. Liko tik vaflių keptuvėje iškepti vaflius ir kuo greičiau juos susukti į ragelius ar vamzdelius.
Pastaba: prieš pradėdama kepti keptuvę sutepiau aliejumi.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.