Mūsų vaflinė, deja, jau seniai perdegė, ilgai ieškojau, kur įsigyti naują. Radau, nusipirkau, bet ji man tikrai ne tokia smagi, kaip toji, senovinė, tų laikų vaflinė.
O dabar apie receptą.
Pagal šį receptą, kurį suradau savo mergautinių laikų užrašų knygelėje, mes ir kepdavom vaflius.
Receptas išties labai geras, patikrintas.
Vafliai būna trapūs, tik spėkit sukti, kol dar karšti.
Trapūs vafliai
Reikės:
- 200 g sviesto,
- 3 kiaušinių,
- 2 v. š. grietinės,
- 1 stiklinės cukraus,
- 1 stiklinės miltų.
Kaip gaminti
Kiaušinius išplakti su cukrumi.
Į plakinį supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
Įdėti grietinę ir suberti persijotus miltus.
Gautą masę gerai išmaišyti.
Viskas. Liko tik vaflių keptuvėje iškepti vaflius ir kuo greičiau juos susukti į ragelius ar vamzdelius.
Pastaba: prieš pradėdama kepti keptuvę sutepiau aliejumi.
Skanaus!